Splitski ubojica prebačen u psihijatrijsku bolnicu Vrapče, Šerić otkrio detalje

Foto: Pixsell, Index

TROSTRUKI splitski ubojica Filip Zavadlav prebačen je iz zatvorske bolnice u zagrebačkoj Svetošimunskoj u Kliniku za psihijatriju Vrapče. 

Kako smo doznali, tamo se nalazi već nekoliko dana. 

Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić potvrdio nam je da se njegov branjenik nalazi u Vrapču. 

Odvjetnik Šerić: Krenulo je psihijatrijsko vještačenje

"On je prebačen na psihijatriju Vrapče jer krenulo je vještačenje koje obavlja psihijatrijska bolnica u Vrapču. To ne mora značiti da će on cijelo vrijeme biti tamo, do dogovora je psihijatrijske bolnice Vrapče i zatvorske bolnice kada će se i kako vještačenje voditi, da li tako da će on i noćiti u Vrapču ili će ga voditi povremeno. To je do dogovora dviju bolnica koji se donosi prema onome što je najsvrsishodnije da se vještačenje obavi. Odluka se donosi iz dana u dan", objasnio je za Index Šerić.

Pitali smo ga je li u međuvremenu uspio ostvariti kontakt s Filipom Zavadlavom za kojeg je nakon prvog posjeta u zatvorskoj bolnici rekao da je potpuno nesvjestan onoga što je učinio.

"To je ostalo kao dojam nakon što sam ga posjetio prošli ponedjeljak. Nakon toga nisam ostvario kontakt, baš zato što je u Vrapču, vidjet ću sutra, posjete su srijedom i petkom. No ne vjerujem da ću ga moći posjetiti jer je vještačenje zahtjevno, i ne mislim da će se već sutra vratiti u Svetošimunsku", rekao nam je Šerić. 

 

Pročitajte više