Bivši SDP-ovac prijavljen da je krivotvorio račun za BMW koji je kupila njegova žena

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

BIVŠI SDP-ovac i sadašnji nezavisni splitski gradski vijećnik Ante Franić prije tjedan dana je kazneno prijavljen zbog krivotvorenja računa za, kako se neslužbeno saznaje, BMW koji je njegova supruga kupila u Njemačkoj.

Franić je na zadnjim izborima bio SDP-ov kandidat za gradonačelnika, a krajem rujna je izašao iz vladajuće većine koja podržava gradonačelnika Ivicu Puljka, a uskoro i iz stranke.

Splitska policija je, ne navodeći njegovo ime, objasnila za što tereti Franića.

"Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim muškarcem. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja na način da je izradio ili pribavio krivotvoreni račun o kupnji vozila na svoje ime jer treća osoba koja je kupila vozilo 2019. godine nije u roku od 15 dana od izdavanja računa izvršila prijavu nadležnoj carinskoj upravi, a bila je to dužna napraviti", pišu iz policije.

Pokušao registrirati auto s falsificiranim računom?

Policija navodi da je u travnju 2020. godine pokušao registrirati automobil te je djelatnicima stanice za tehnički pregled uz osobnu iskaznicu priložio krivotvoreni račun o kupnji vozila.

"Temeljem dostavljene dokumentacije vozilo je registrirano i izdana je prometna dozvola. Protiv 39-godišnjaka će biti nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava. O svemu utvrđenom bit će izviještena i nadležna Carinska uprava kako bi bila u mogućnosti poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti'', kažu iz PU splitsko-dalmatinske.

Prijavljen je za krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja. Ako mu se dokaže krivnja, za prvo djelo mu prijeti kazna od do tri godine zatvora, a za drugo od šest mjeseci do pet godina.

Franić: Moćnici znaju da ću prokazati muljaže s gradskom imovinom

Franić se danas oglasio na Facebooku. Tvrdi da su optužbe smiješne i iskonstruirane.

"Političke igrice u Splitu idu dalje… Moćnici koji su se uzvrtili i znaju da ću uskoro prokazati njihove muljaže s gradskom imovinom pokušavaju s ovakvim smiješnim pritiscima utjecati na mene.

Sto se tiče same kaznene prijave, ona je bez ikakvog pravnog osnova budući da su vozilo i carinska davanja u cijelosti plaćena s mog bankovnog računa. Navodno krivotvorenje računa kojim se želi prikazati da sam želio izbjeći 1000kn kazne nakon sto sam vozilo platio 20.000 Eura je trivijalno i smiješno uopće komentirati.

Onima koji su iskonstruirali ovakvu bedastoću poručujem da me nisu niti malo pokolebali, štoviše odsada ću biti još uporniji, a njihov novinarčić Damir Petranović zadužen je za moju difamaciju od samog početka moje kandidature. Nadam se da je to uspio dobro naplatiti", napisao je Franić.

Pročitajte više