Splitsko ljeto: Gala koncert "Tomislav Mužek i gosti"

U sklopu 50. Splitskog ljeta večeras je na Peristilu održan gala koncert "Tomislav Mužek i gosti", na kojem su, uz prvog tenora Opere splitskoga HNKa i jednog od najperspektivnijih mladih pjevača na svijetu, u pratnji Simfonijskog orkestra splitskog HNK nastupili korejski bariton Tito You solist Staatstheatera u njemačkom Kasselu, i mlada varaždinska sopranistica Valentina Fijačko sa stalnim angažmanom u Operi osječkog HNK.

Orkestrom je ravnao maesto Ivo Lipanović.

Na koncertu koji je vrhunac glazbenog programa ovogodišnjeg Splitskog ljeta, mladi pjevači izveli su niz najpoznatijih i najdomljivih arija i dueta iz Verdijevih, Rossinijevih, Mozartovih, Puccinijevih, Cileovih, Dvorakovih, Pizzettovih i Gounodovih opera.

Pruživši nezaboravan glazbeni doživljaj, troje je umjetnika zaslužilo gromoglasan aplauz i u potpunosti potvrdilo najave kako je riječ o koncertu sjajnih mladih solista koji su zajedno s proslavljenim maestrom Lipanovićem te Simfonijskim orkestrom splitskoga HNK-a, publici dočarali najljepše stranice svjetskih opernih majstora.

(Hina) xdst ysp

Pročitajte više