Splitsko-dalmatinski HDZ za ministre kandidirao Sanadera, Stellu, Kuščevića i Mihotića

Screenshot: YouTube

SPLITSKO-DALMATINSKI HDZ kandidirao je svoje ljude za ministarske fotelje. Nema nekih većih iznenađenja.

Bivši župan i šef županijske organizacije Ante Sanader nominiran je za čelno mjesto Ministarstva prometa, a za ministra regionalnog razvoja Tomislav Mihotić, dopredsjednik splitskog HDZ-a, predsjednik Uprave Geoprojekta, bivši državni tajnik za infrastrukturu iz doba kada je Ministarstvo prometa vodio Božidar Kalmeta i dugogodišnji pročelnik Odjela za komunalu Splitsko-dalmatinske županije.

Čagalj i Kuščević za prvu fotelju Ministarstva graditeljstva

Za šefovsku fotelju Ministarstva graditeljstva HDZ-ovci iz Splita i okolice ponudili su dva imena. Splitski HDZ predlaže Mirjanu Čagalj, izvršnu direktoricu tvrtke Metroholding, građevinarku nagrađenu za rekonstrukciju hotela Park, koja je sudjelovala u gradnji pastoralnog centra Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta, a podržali su i da kandidat za istu funkciju bude Lovre Kuščević, načelnik bračkog Nerežišća, inače, predsjednik HDZ-ovog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Za ministra turizma kandidiran je Joško Stella, posljednje tri i pol godine direktor županijske Turističke zajednice. Prije toga je osam godina bio v.d. pročelnika za turizam u županiji pa se može reći da ima više nego solidno radno iskustvo u branši. Idu mu u prilog dobri rezultati ostvareni u proteklom razdoblju i skok županije na 2. mjesto po turističkim rezultatima. 

 

Pročitajte više