Šprajc bez dlake na jeziku: Orešković se u aferi Lozančić pokazao kao tvrd orah za sitne glodavce

Screenshot: RTL

ZORAN ŠPRAJC se večeras u RTL Direktu osvrnuo na današnje podnošenje ostavke Dragana Lozančića na mjesto ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije.

Šprajc je cijeli slučaj prokomentirao ističući kako se u slučaju Lozančić, koji je nespretno inicirala Grabar-Kitarović, premijer Tihomir Orešković pokazao kao "tvrd orah za sitne glodavce".

Podsjetimo, ostavka je uslijedila nakon što je prije tri mjeseca njegovo razrješenje zatražila Grabar-Kitarović, a prije nešto više od mjesec dana svoj supotpis na tu odluku stavio je i premijer Orešković.

Grabar Kitarović pokrenula postupak početkom veljače

Za srijedu 4. svibnja, najavljena je sjednica saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na čijem se dnevnom redu nalazi i stavka "Imenovanje ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije".

Razrješenje Lozančića pokrenula je Grabar Kitarović početkom veljače zbog povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu, priopćeno je tada iz predsjedničina Ureda. Predsjednica je također više puta navela da je izgubila povjerenje u šefa SOA-e Lozančića.

Supotpis premijera Oreškovića stigao je tek krajem ožujka, jer se, kako je istaknuo, htio informirati i ne donositi  naglo svoju odluku.

Pročitajte više