Šprajc Hloverki: Stanković je u pravu, ništa se ne radi bez amena Vlade

NA HTV-u ne jenjavaju sukobi glavne urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić i dijela novinara, koje ona želi maknuti sa sadašnjih pozicija već u jesenskoj shemi. Kako saznajemo iz pouzdanih izvora iz Informativnog programa HTV-a, jučer je na kolegiju došlo do okršaja između nje i urednika Dnevnika, Zorana Šprajca.

Hloverka je zamjerila emitiranje priloga u prekjučerašnjem Dnevniku u kojemu je HTV prvi izvijestio o tajnom sporazumu koji je Hrvatska potpisala sa SAD-om za vrijeme posjeta američkog predsjednika Georgea Busha. Prilikom žestoke razmjene mišljenja, Šprajc je Hloverki rekao da je Aleksandar Stanković u pravu kada je rekao kako se ne može niti jedan prilog napraviti ako HTV za to nema pristanak vlasti. Tako smo jučer imali i svojevrsni nastavak teme o sporazumu Hrvatske i SAD-a u kojemu se objašnjava kako je sve u najboljem redu i da sporazum uopće nije tajan.

Nazvali smo Zorana Šprajca za komentar ovog sukoba, a on nam je tek kratko rekao kako ne može ništa komentirati, ali "niti demantirati". Moramo samo napomenuti ravnatelju HRT-a Vanji Sutliću kako Šprajc nije ništa rekao o ovom sukobu, kako ne bi ponovno bio kažnjen zbog iznošenja mišljenja na kolegiju.

Hloverkine rošade

Hloverka Novak Srzić od jeseni želi vidjeti Zorana Šprajca, kao i Aleksandra Stankovića u emisiji Otvoreno, koja bi tako imala više voditelja i drukčiji koncept. Bude li uistinu tako, iz Dnevnika će otići i posljednji urednik koji je bio na toj poziciji u trenutku kad je postala glavnom urednicom Informativnog programa. Čim je stupila na ovu poziciju maknula je Danka Družijanića te ga premjestila u podnevni Dnevnik, a ni Goran Milić više ne uređuje središnju informativnu emisiju.

Podsjetimo urednik emisije Nedjeljom u 2 Aleksandar Stanković, u ponedjeljak je u Saboru na sastanku Nacionalnog vijeća za korupciju optužio uredništvo HTV-a da mu dopušta raditi samo one teme o korupciji koje imaju zeleno svjetlo vlasti, dok trpi pritiske ako u emisiju želi dovesti one koji najviše organe ove vlasti optužuju za korupciju. Nakon toga je Hloverka Stankovića optužila da je najpristraniji novinar na što je on odgovorio na živopisan način, aludirajući na dijelove iz njene bogate biografije.

J.B.
Foto: Fashion.hr/Index

Pročitajte više