Sprema se Vladin plan legalizacije bespravno sagrađenih objekata

ZASTUPNICI vladajućih i oporbe poduprli su u Saboru izmjene Zakona o prostornom uređenju i gradnji prema kojima se postupovne odredbe usklađuju sa Zakonom o općem upravnom postupku i predviđa odlučivanje u dva stupnja. No, najviše je zapravo bilo riječi o legalizaciji nelegaliziranih objekata.

Na nužnost rješavanja tog problema podsjetio je Boro Grubišić iz HDSSB-a dok se Damir Kajin iz IDS-a zauzima za opću legalizaciju bespravnih objekata.

"Trebalo bi legalizirati sve ono što je moguće uskladiti s prostornim planovima", naglasio je Kajin dodajući da bi u toj "operaciji" država mogla zaraditi desetak milijardi kuna. Prema Kajinu, Hrvatskoj je nužan zakon o općoj legalizaciji.

Da se i Vladini planovi donekle kreću u tom smjeru dao je naslutiti i  državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Aleksandar Russo.

"Vlada priprema zakon kojim kani riješiti problematiku legalizacije bespravno sagrađenih objekata, posebno onih poljoprivrednih", najavio je Russo dodajući da bi taj zakonski prijedlog mogao biti gotov do kraja ovog mjeseca.

Pročitajte više