Sprovedeni osumnjičenici za krađu samokresa iz vojarne "Sveti križ"

KRIMINALISTIČKOM obradbom krađe 231 samokresa "HS95" iz vojarne "Svetog križa" u Solinu utvrđena je osnovana sumnja da su to počinile četiri osobe koje su danas sprovedene u Istražni centar Županijskog suda u Splitu.

Kako se navodi u priopćenju Službe za odnose s javnosti i informiranje Ministarstva obrane, Kriminalistička vojna policija u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije splitsko-dalmatinske Policijske uprave i drugim policijskim upravama kriminalističkom je obradbom utvrdila osnovanu sumnju da su to kažnjivo djelo počinile četiri osobe.

Po prikupljenim dokazima i obavijestima osnovano se sumnja da su se te osobe udružile kako bi počinile kažnjivo djelo te su planski i dogovorno krale samokrese iz vojarne i prodavale ih na ilegalnom tržištu. Zbog osnovane sumnje da su počinili to kažnjivo djelo danas su te osobe sprovedene u Istražni centar Županijskog suda u Splitu.

Kriminalistička obradba se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti počinjenja toga kažnjivog djela te drugi mogući sudionici u krađi ili preprodaji ukradena oružja, kaže se u priopćenju.

Nestanak 231 pištolja HS95 (hrvatski samokres) primijećen je 21. svibnja pregledom skladišta oružja u vojarni "Sveti križ". Cijena pištolja na crnom tržištu doseže 200 do 300 dolara.

Pročitajte više