Srbi s Kosova ignoriraju Tadićev apel i postavljaju nove barikade

UNATOČ apelu predsjednika Srbije Borisa Tadića da se povuku s barikada, kosovski Srbi još uvijek su na njima. Ne samo da se nisu povukli, već u su Jagnjenici postavili tri nove barikade, a u Dudinom kršu betonom ojačali staru. Dežuraju na svih 19 barikada.

Noć je protekla mirno, a zasad ne ovog jutra nema pretjeranih napetosti. Predstavnici Srba sa sjevera Kosova danas će zajedno s lokalnim zapovjednikom KFOR-a Dariusom Nobsom otići u Jagnjenicu gdje je prethodnih dana bilo sukoba. Nobs je napomenuo da nije sporno što KFOR obavlja kontrolu i sprječava šverc oružja, ali je "nedopustivo da se blokiraju glavni prometni putevi".

Kako prenosi B92, Srbi sa sjevera Kosova prilično su razočarani pozivom predsjednika Tadića. Predsjednik općine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je kako je taj poziv "vrlo zbunjujući, ali da je to vjerojatno rezultat pritiska iz Bruxellesa".
 
List Danas pak piše kako su iz Skupštine općina Kosmeta najavili da će podići krivičnu prijavu protiv glavnog beogradskog pregovarača čim se objelodani sadržaj današnjih pregovora u Bruxellesu.

Pročitajte više