Srbi u šoku: Srbija cjepivo za svinjsku gripu nabavlja preko Hrvatske po dva eura višoj cijeni?

SRPSKE medije koji su se početkom studenog raspisali o tome da je Srbija najjeftinije prošla po pitanju nabavke cjepiva za svinjsku gripu, nakon spoznaje da je cjepivo u Hrvatskoj ipak jeftinije, dodatno je šokiralo saznanje da Srbi skuplje cjepivo nabavljaju - iz Hrvatske.

> Srbi od Novartisa cjepivo za svinjsku gripu nabavili po 8 eura, Hrvati ga platili 10 eura po dozi?!

> HZZO: Nisu Srbi prošli najjeftinije s cijepivom za svinjsku gripu nego mi!

Opskrbom Srbije cijepivom od strane hrvatskog Imunološkog zavoda se, prema pisanju Poslovnog dnevnika, hrvatski ministar zdravstva Darko Milinović navodno javno pohvalio, dok se tu informaciju u Srbiji prešućivalo i za nju su Srbi doznali upravo iz hrvatskih medija.

"Ispada da će Srbija uludo platiti šest milijuna eura"

"Cjepivo za svinjsku gripu u Srbiju stiže preko Hrvatske, a kod nas će biti dva eura skuplje nego kod komšija! Naime, kako su objavili mediji u `lijepoj njihovoj`, Imunološki zavod u Zagrebu, koji je zastupnik švicarskog Novartisa za Balkan, svojim građanima nabavio je cjepivo za 6,5 eura, dok će ga u Srbiji nadležni platiti 8,5 eura! Ako se zna da je Srbija naručila tri milijuna doza, ispada da će uludo platiti šest milijuna eura", ogorčeni su naši istočni susjedi.

Pročitajte više