SRBIJA Srušio se vojni zrakoplov, piloti poginuli

Screenshot: BlicTV

ŠKOLSKO-BORBENI zrakopolov Super galeb G-4 dvosjed, Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (RV i PVO) Vojske Srbije, srušio se na području općine UB kod Valjeva. Oba su pilota poginula, potvrdilo je srbijansko ministarstvo obrane nakon što su elektronički mediji izvijestili o padu zrakoplova, piše Blic.

Super galeb G-4 srušio se oko 10.30 sati u blizini sela Slatina kod Uba, tijekom redovite letačke obuke, navodi se u priopćenju ministarstva.

Zrakoplov je gorio još dok je bio u zraku

Očevidac nesreće izjavio je kako je vojni zrakoplov bio u plamenu još dok je bio u zraku, na mjestu pada je ogroman krater, a dijelovi zrakoplova su letjeli stotinama metara okolo.

U Ministarstvu obrane Srbije je formirana komisija za utvrđivanje okolnosti ove nesreće, a na licu mjesta su istražni sudac i javni tužitelj.

Mjesto pada je blokirano

Na mjestu nesreće su bile tri ekipe hitne pomoći, a policija je blokirala okolni teren, javili su reporteri s terena.

G-4 je srpski školsko-borbeni zrakoplov s turbomlaznim motorom, namijenjen za obuku pilota i razvijen je kao suvremeniji nasljednik Galeba G-2.

Super galeb G-4 suvremeno je koncipiran s podignutim stražnjom kabinom, uz mogućnost katapultiranja pilotskih sjedala pri nultoj brzini i na nultoj visini.
 

Pročitajte više