Srbija zbog "duhanske mafije" oduzima Stanku Subotiću imovinu vrijednu 500 milijuna eura?

SPECIJALNO tužiteljstvo za borbu protiv organiziranog kriminala u Srbiji pripremilo je zahtjev za privremeno oduzimanje imovine Stanku Subotiću Canetu, saznaje dnevni list Press koji piše kako bi Cane, kojem se na Specijalnom sudu sudi kao organizatoru "duhanske mafije", mogao već idućeg tjedna ostati bez imovine.

Subotićeva imovina je već blokirana temeljem Krivičnog zakona, ali će privremena pljenidba biti naređena i po novom Zakonu o oduzimanju imovine stečene organiziranim kriminalom, tvrdi sugovornik Pressa koji ističe da je Specijalno tužiteljstvo naredilo financijsku istragu koju provodi posebna jedinica MUP-a Srbije.

"Spreman je i zahtjev da se Subotiću zaplijene stan u Knez Mihailovoj ulici od 170 kvadrata, koji je procijenjen na više od pola milijuna eura, stan u Ulici Kneza Miloša i kuća na Udbu", tvrdi Pressov izvor i dodaje kako bi sljedećeg tjedna sva Subotićeva imovina trebala biti popisana, nakon čega će sud izreći mjeru privremene zabrane.

Financijskom istragom protiv Subotića obuhvatit će se sva njegova imovina, pa tako i ona izvan Srbije. Ukupna vrijednost Subotićeve imovine procjenjuje se na 500 milijuna eura. "Prema podacima koje dosad imamo, Subotić ima imovinu u Crnoj Gori, na Cipru, u Grčkoj, Rusiji i Švicarskoj. Tražit ćemo i blokadu računa, kao i ispitivanje imovine povezanih osoba i poslovnih suradnika", kaže anonimni izvor. Specijalno tužiteljstvo nije moglo službeno potvrditi ove informacije, ali nije ih ni demantiralo.

Pročitajte više