Srbin nađen prerezanog vrata na brodu punom kokaina. Pored tijela pronađena poruka

Foto: Profimedia

U PONEDJELJAK ujutro na brodu MSC Adelaide u Genovi pronađeno je pola tone kokaina, a nedugo nakon toga i tijelo srpskog pomorca Dragana Panića iz Beograda. Pronađen je prerezanog vrata. Sada su objavljeni novi detalji o njegovoj smrti.

Talijanske vlasti su objavile da je obdukcija tijela gotova i da je utvrđeno da si je sam oduzeo život, prerezavši si vrat žiletom, što je ostavilo jako duboku ranu iz koje je iskrvario. Njegova obitelj, pak, navodi da je uvjerena da si Panić nije sam oduzeo život i da je ubijen.

Neki talijanski i srpski mediji javljaju da su pored tijela bile ispisane rečenice na srpskom jeziku, i to krvlju, u kojima je "molio Boga da ga uzme sebi i obitelj za oproštaj".

Oružje nije pronađeno

Blic piše kako sve ukazuje na samoubojstvo, ali na mjestu događaja nije pronađeno oružje kojim je ono počinjeno. Članovi posade su rekli da je mahao žiletom po brodu, ali on nije pronađen.

"Posada broda je rekla da je vidjela Srbina sa žiletom kako šeće po plovilu, ali je čudno to što pored njegovog tijela nije pronađen žilet", kažu i dodaju: "Istražitelji su uhitili dvojicu muškaraca koje su zatekli na brodu. Jedan od njih uhvaćen je kako uzima torbe iz kontejnera koji je bio postavljen u prostor za videonadzor. Vrijednost zaplijenjene droge na tržištu bi bila 30 milijuna eura."

Obitelj: Nikad se ne bi ubio

Obitelj i prijatelji mrtvog Srbina tvrde da se on nikada ne bi ubio i svi se drže jedne teorije, a to je da je Dragan bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme i da je vidio nešto što nije trebao.

"Ma kakvo samoubojstvo... Bio je jak čovjek, sposoban i moćan. Ima divnu obitelj, otišao je da za njih zaradi...", kažu rođaci iz Beograda.

Također odbacuju mogućnost da se on bavio švercom kokaina.

*Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Pročitajte više