Središnja tijela Europskog pokreta prihvatila Čučićevu ostavku, odlučuje Skupština

SREDIŠNJI odbor Europskog pokreta i Upravni savjet Europskog doma Hrvatske prihvatili su danas ostavku Ljubomira Čučića, predsjednika Europskog doma i glavnog tajnika Europskog pokreta, koju će proslijediti Skupštini obiju udruga koja ga je izabrala i jedino ga može razriješiti dužnosti.

Skupština će se najvjerojatnije održati na jesen, izjavio je Hini predsjednik Europskog pokreta Vlatko Silobrčić.

Nakon sastanka zatvorenog za javnost, Silobrčić je rekao da je Čučić ponudio ostavku, koju su članovi Središnjeg odbora i Upravnog savjeta prihvatili "kao častan, odgovoran i moralan čin, a ne kao priznanje Čučićeve krivnje".

Čučića je u medijima supruga Magali Boers Čučić optužila za fizičko zlostavljanje, što je on opovrgnuo.

Silobrčić je naveo kako je Čučić pismeno i usmeno na sjednici obrazložio razloge zbog kojih daje ostavku.

Uz ostalo je napisao, kaže Silobrčić, da je ostavku podnio zbog "šokantnog medijskog linča koji su protiv njega pokrenuli supruga, pojedine nevladine organizacije i mediji".

"Lišen prava na odgovor i javnu obranu, svjestan posljedica koje ta afera može imati na javnu vjerodostojnost Europskog pokreta i Europskog doma, te sužena prostora za svoje vlastito javno djelovanje ne želeći teret osobne drame kroz koju prolazim prenositi na udruge u kojima djelujem, dajem ostavku na funkcije predsjednika Europskog doma i glavnog tajnika Europskog pokreta Hrvatska", napisao je Čučić obrazlažući ostavku.

Silobrčić navodi da će Čučić i dalje će obavljati poslove u Europskom domu i Europskom pokretu, ali bez funkcija.

Središnji odbor Europskog pokreta i Upravni savjet Europskog doma smatraju da nadležne institucije trebaju utvrditi činjenice, odnosno je li Čučić zlostavljao, ili nije zlostavljao svoju suprugu. Osudili su medijski linč i posebice što tjednik Nacional nije objavio Čučićev demanti premda je to po zakonu dužan učiniti, izjavio je Silobrčić, te dodao da Čučićev demanti imaju i očekuju da ga Nacional objavi.

Pročitajte više