Srpska policija uhitila kriminalnu skupinu povezanu s pljačkom pošte u Splitu

SPECIJALNA srpska Antiteroristička jedinica uhitila je, u suradnji s beogradskom i šabačkom policijom, osam članova kriminalne organizacije, javlja B92.

U koordiniranoj akciji koja se provodila u Beogradu. Šapcu i Sremskoj Mitrovici uhićeno je osam članova kriminalne skupine, osumnjičenih  za ubojstva, trgovinu drogom, oružjem i razbojstva.
Srpski mediji ne navode imena osumnjičenika, već samo inicijale, pa tako B92 piše da su uhićeni: M. O.(34), I. M.(32), N. S.(23), M. L.(33), D. B.(46), B. J.(25), M. M.(24) i M. M.(49). Svima je određen 48-satni pritvor. Uhićenja su izvedena po nalogu Specijalnog tužiteljstva za organizirani kriminal.

Sudjelovali u  pljački pošte u Splitu

Na čelu skupine je bio Strahinja Rašeta koji je poginuo u prosincu 2008. pri pokušaju postavljanja bombe pod automobil u Beogradu.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je se kriminalna skupina povezuje s pljačkom pošte u Splitu se odigrala u ožujku 2008. godine kada je središnje splitske pošte ukradeno 15 milijuna kuna.

U Splitu se trenutno u odsutnosti sudi Zoranu Stevanoviću i Milanu Mitiću koji su zajedno s pokojnim Strahinjom Rašetom i nepoznatim četvrtim pljačkašem uzeli milijunski iznos.

Pročitajte više