Srpski carinici kod bračnog para pronašli 50.000 eura, pogledajte gdje su ih krili

Screnshot: Uprava carina Republike Srpske

SURADNJOM policije i carine 4. lipnja na graničnim prijelazima između Hrvatske i BiH te Srbije i Hrvatske, Gradina i Batrovci, otkriveni su pokušaji prijenosa više od 50.000 eura i gotovo 20.000 švicarskih franaka, piše Objektiv.

Prvi slučaj otkriven je na prijelazu Gradina oko 14 sati kada je kod bračnog para turske nacionalnosti otkriveno 27.500 neprijavljenih eura preko dozvoljenog limita. Htjeli su ući u Bosnu i Hercegovinu.

Detaljnim pregledom automobila, neprijavljeni novac pronađen je u naslonu za ruke između vozačkog i suvozačkog sjedala, u torbi gdje je bio umotan u jastuk te u jednoj čarapi. Na tim mjestima pronađeno je gotovo 50.000 eura, od kojih je putnicima vraćen dozvoljeni iznos za prijenos od 10 tisuća eura. 

Novac pronađen kod još dva bračna para

Istog dana, ali u večernjim satima, na graničnom prijelazu Batrovci otkriveno je još gotovo 25.000 neprijavljenih eura i gotovo 20.000 švicarskih franaka kod dva bračna para koja su putovala zajedno.

Radi se o putnicima albanske nacionalnosti sa švicarskim državljanstvom koji prilikom ulaska u Srbiju nisu prijavili novac carinicima. Tvrdili su da sa sobom nose samo dozvoljeni iznos koji se ne mora prijaviti. 

No detaljnom pretragom automobila, ispod vozačevog sjedala pronađeno je skrivenih 24.700 eura i 19.800 franaka. Protiv svih je podnesen i prekršajni postupak. 

Pročitajte više