Srpski košarkaš: Stariji je vikao da smo mu ubili majku 95. i da će sad on nas

Foto: ABA

OGLASIO se Sava Lešić, profesionalni košarkaš iz Srbije koji je sudjelovao u incidentu kod Knina u kojem je napadnuta 13-godišnjakinja nakon svađe nje i 25-godišnje sestre sa Savom Lešićem i suprugom u prometu, da bi potom došlo do obračuna u kojem je brat Kninjanki teško ozlijeđen i hospitaliziran, a četiri su osobe kazneno prijavljene.

>> Knin bruji o napadu košarkaša iz Srbije na dvije djevojke, njihovog brata i oca

>> Policija objavila detalje: Žena srpskog košarkaša u Kninu šamarala djevojčicu (13)

Policija: Prvo izbio sukob u prometu, supruga Save Lešića ošamarila 13-godišnjakinju. Potom otac i brat Kninjanki otišli kući Lešićima, izbio fizički obračun

Podsjetimo, policija je objavila da je došlo do nesuglasica u prometu između Lešića i supruge s jedne strane te 25-godišnjakinje i 13-godišnjakinje iz Knina s druge strane. Nakon što su se oba automobila zaustavila, došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnje Lešićeve supruge i 13-godišnjakinje. Potom je, kako je objavila policija ne navodeći identitete, Lešićeva supruga ošamarila djevojčicu (13) kojoj su kasnije konstatirane lakše tjelesne ozljede. 

Prema policiji, nakon toga su otac i brat Kninjanki došli u selo Ramljane te je otac, inače aktivni policajac, uputio prijetnje ocu i majki Save Lešića, a majku je i odgurnuo tako da je pala i zadobila lakše ozljede. Dalje su otac Lešić i Savin brat Dragan prijetili ocu Kninjanki, a Dragan Lešić je fizički napao brata djevojaka s kojima su se Lešići sukobili u prometu, inače hrvatskog vojnika, te mu nanio teške tjelesne ozljede. 

Košarkaš iz Srbije ima svoju verziju oba događaja

No Lešić ima drukčiju verziju oba ova događaja i ispričao ju je za Sportal, sportski portal srpskog lista Blic. Prvo je ispričao svoju verziju sukoba s 13-godišnjakinjom i 25-godišnjakinjom. 

Sava Lešić za početak sukoba okrivio 13-godišnju djevojčicu: "Skočila je na moju suprugu i krenula je čupati"

"Prije ulaska u selo Kosovo pored Knina htio sam da obiđem auto njemačkih registracija koji mi nije dozvoljavao da ga obiđem i prelazio je u moju traku. U tom trenutku je dolazilo vozilo iz suprotnog smjera, gdje su sekunde dijelile mene i moju porodicu od katastrofalnog udesa. Međutim, odmah je krenulo vrijeđanje na nacionalnoj osnovi gdje je ona rekla da smo mi četnici i da joj je muka od nas.

Supruga je izašla iz kola, djevojčica od 13 godina je skočila na nju i krenula je čupati. Razdvojio sam ih, ušli smo u kola, krenuo ka našem zaseoku i primijetio da me to vozilo prati i slika auto konstantno", ispričao je Lešić. 

"Stariji je vikao: Ubili ste mi majku 95, sad ću ja vas pobiti sve. Izvadio je lanac s metalnim predmetom i prvo udario moju majku, a zatim krenuo na mene"

Pa nastavio.

"Kada smo stigli kući, poslije nekih 30 minuta, došla su dva automobila i izašla su dva čovjeka, jedan srednjih godina i jedan mlađi. Tada kreću da traže po dvorištu auto i kada je mlađi vidio moj auto, krenuo je vikati: 'To je taj, to je taj', a stariji: 'Ubili ste mi majku 95., sad ću vas pobiti sve' i krenuo je udariti mog brata", rekao Lešić.

Tvrdi da je otac Kninjanki metalnim lancem prvo napao njegovu majku pa njega. 

"Nakon toga smo u samoobrani odreagirali da ne dođe do većeg incidenta i stariji čovjek je otišao do kola da izvuče lanac s metalnim predmetom i prvo je udario moju majku, a zatim krenuo ka meni gdje sam pokušao da se branim bježeći. Nakon toga, dok me je jurio, on je pao, što sam ja iskoristio da ga razoružam i tad se pojavio mlađi koji je napao mene, ali taj napad brat i ja odbijamo, gdje se mlađi povukao odmah, a stariji je nastavio s prijetnjama", tvrdi Lešić.

"Bilo je mnogo stresno za sve nas"

Rekao je da su samo nastojali da otac i brat Kninjanki odu.

"Od tog trenutka mi smo nastojali da oni što prije odu i da se ta situacija završi jer su sva djeca mog brata i mene bila na terasi, vrištala, plakala i bilo je mnogo stresno za sve nas to da gledamo. Na svu sreću, oni su otišli kućama, mi smo slučaj prijavili policiji. Bio sam prinuđen da dam ovu izjavu zbog svega što je objavljeno u hrvatskim medijima, više se po ovom pitanju neću oglašavati", rekao je za Sportal Lešić.

Što je objavila policija 

Podsjetimo, šibensko-kninska policija objavila je da su policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili kriminalističko istraživanje nad ukupno šest osoba, petero hrvatskih državljana i srpskom državljankom, osumnjičenih za kaznena djela prijetnje, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, nanošenja lakih tjelesnih ozljeda, kao i za remećenje javnog reda i mira.

Policija nije objavila identitete prijavljenih, no kako doznajemo, za nanošenje teške tjelesne ozljede bratu dviju Kninjanki, vojniku Hrvatske vojske, prijavljen je brat Save Lešića, Dragan (37), a supruga Save Lešića (36) prijavljena je za nanošenje lakše tjelesne ozljede 13-godišnjoj Kninjanki. 

69-godišnji otac Save i Dragana Lešića kazneno je prijavljen zbog prijetnje pištoljem.

Zbog prijetnje je kazneno prijavljen i 53-godišnji otac Kninjanki, inače aktivni policajac, za kojeg policija navodi i da ga je udaljila iz službe zbog ovog incidenta, premda se u vrijeme incidenta nalazio izvan službe.

Pročitajte više