Srpski tabloid objavio izjavu sestre čovjeka iz aviona: Laži su priče o Srbima i ratu

Foto: Screenshot

NE STIŠAVAJU se reakcije na slučaj čovjeka koji je prije dva dana napravio kaos na letu iz Danske prema Tuzli, koji je zbog magle preusmjeren u Beograd.

Podsjetimo, muškarac, koji je kasnije identificiran kao danski državljanin Sulejman Imamović, nakon što je objavljeno da će avion ipak sletjeti u Srbiju umjesto u BiH, pokušao je otvoriti vrata aviona, urlao je, psovao i pljuvao. Savladalo ga je kabinsko osoblje i priveden je nakon što je avion sletio u Beograd. 

Više javno tužiteljstvo u Beogradu donijelo je danas odluku da će kazneno gonjenje Imamovića (58) prepustiti Danskoj, a on je pušten na slobodu. 

"Predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje, imajući u vidu da se radi o osobi koja je danski državljanin te da se na taj način osigurava provođenje postupka i njegova ekonomičnost", napominju u tužiteljstvu. 

Protiv Imamovića su podnesene kaznene prijave za kaznena djela zazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, kao i ugrožavanje sigurnosti zračnog prostora.

"Laž je da je Sulejman sudjelovao u ratu, početkom 1990. je otišao u Dansku"

Premda su se po društvenim mrežama pojavljivale svakakve informacije o tome da su Imamović i njegova obitelj stradali u ratu, to je u razgovoru za srpski Kurir demantirala njegova sestra. 

Kazala je kako njezin brat ne mrzi Srbe, već je burno reagirao zbog straha od letenja.

"Ono nije bio moj brat! Ja ga takvog ne prepoznajem. Nisam mogla ni gledati ono", rekla je na početku razgovora za srpski list te zamolila da joj se ne objavljuje ime. 

Dodala je da Imamović nije nacionalist te da su vijesti i komentari o tome da je sudjelovao u ratu '90-ih lažne jer je još početkom 1990. godine otišao u Dansku.

"Nije nacionalist, druži se sa Srbima"

"Moj brat nije nacionalist. Druži se sa Srbima u Danskoj. Ja sam bila kod njega u gostima ljetos i da je takav, ne bi ga ljudi onoliko poštovali. On se plaši aviona. Jedva ga je obitelj uvjerila da krenu avionom", rekla je sestra.

Rekla je da sa Srbima nisu imali problema ni dok su živjeli u BiH.

"Nikakav problem nije bio sa Srbima, ono je bilo samo od straha i paranoje"

"Mi smo rodom iz Zavidovića. U našem naselju bilo je dosta Srba. Nikad nikakav problem nije bio. Srbi su nam pomagali i mi njima. Ono što je brat psovao, to nije bio on. Ono je samo od straha i paranoje. Kad je priopćeno da će avion prinudno sletjeti u Beograd, on je spavao i tada se probudio. Uplašio se. Problijedio je od straha. Nije bio pri sebi. Nikada ne bi opsovao nikoga, a kamoli na nacionalnoj osnovi. Ne bi takvu sramotu svojoj djeci napravio", kroz suze i jecaje priča Sulejmanova sestra, piše Kurir.

 

Sestra kaže da je Imamović miran obiteljski čovjek

Rekla je da je Sulejman inače miran obiteljski čovjek.

"Rekla mi je nećakinja da je srpska policija bila jako fina prema njima i da su profesionalno obavili posao. Nećakinja je otputovala za Tuzlu, a Sulejmanova supruga je ostala s njim, nije ga željela ostaviti. Iznajmila je stan u Beogradu", rekla je sestra Sulejmana Imamovića, koji je, kako smo naveli, u međuvremenu pušten iz pritvora i bit će procesuiran u Danskoj. 

Vikao "Zašto me vodite u Srbiju?"

Nakon što je pokušao otvoriti vrata, Imamović je počeo urlati. 

"Jebem vam majku gospodsku srpsku! Jebem vam mater u usta srpska! Jebem vam mater balijsku! Zašto šutite? Zašto me vodite u Srbiju?" govorio je dok je pokušavao doći do prednjeg dijela aviona.

Onda je počeo pljuvati na putnike.

Dio putnika počeo mu je govoriti da se smiri.

"Neću se smiriti! Srušit ću avion. Ubit ću sebe, ženu i dijete. Ali jebat ću vam majku svima!" počeo je prijetiti. Stjuardesu koja ga je pokušala smiriti nazvao je kurvom, a u jednom se trenutku okomio i na vlastitu suprugu, rekavši da će i nju ubiti. 

Pročitajte više