Srpsko ministarstvo poljoprivrede hitno povlači iz prodaje smrtonosnu šljivovicu



"MINISTARSTVO za poljoprivredu traži da se hitno prestane sa prodajom šljivovice i lozovače 'Scaida'", donosi današnje izdanje srpskog dnevnika Politika dodajući kako šljivovica tog proizvođača sadrži i do deset puta više metanola od dozvoljene količine. Tako nešto, smatraju u ministarstvu poljoprivrede, nije samo "štetno za zdravlje" nego i "smrtonosno" što je pokazala obdukcija dvojice preminulih od konzumiranja ove opasne rakije.

Policija našla praznu bocu na stolu

Riječ je o 38-godišnjem T. I. iz Ruskog Krstura kod Kule čije je tijelo policija našla prije dva dana u njegovu "trošnom kućerku" u Ruskom Krsturu.

"Na stolu je stajala ispijena flaša lozovače Scaid", navodi Politika dodajući da je i u kući drugog preminulog 47-godišnjeg Z. M. u Novom Selu kod Niša, policija također našla manju količinu rakije.

Zovu je "Fabrika smrti"

"Rakija je bila u otvorenim bocama a vještačenje je u tijeku", rekla je policija iz Niša na konferenciji za novinare. Inače proizvodni pogoni subotičke tvrtke 'Scaid' nalaze se u mjestu Prigrevica kod Apatina. Mještani tog sela, kako prenosi dopisnik Politike, te pogone odavno već nazivaju "fabrikom smrti".

Tvornica zapravo nije ništa drugo nego poveća "prizemljuša, koja je izgrađena još prije dva desetljeća a da do danas nije legalizirana. Do sada nije utvrđeno tko je uopće vlasnik tvornice, a sumnja da bi to mogao biti netko iz Vukovara..

Lokalno stanovništvo nije kupovalo tu rakiju jer su znali, kako kažu, da se tamo "svašta događa".

Danas je objavljeno da je nakon obdukcije utvđena još jedna smrt od kobne subotičke šljivovice, 52- godišnjaka iz Crne Trave.

 

Pročitajte više