Stan u Zagrebu za 980 eura kvadrat? Da, samo ako ste državni službenik i namještenik

DRŽAVNA agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama je u srpnju državnim službenicima i namještenicima u svim hrvatskim ministarstvima ponudila 75 stanova po cijeni od 980 eura za četvorni metar.

Stanovi koji se prodaju su u naselju Sopnica-Jelkovec, a uz nisku cijenu kupcima se nudi otplata na 30 godina te odgoda plaćanja do godinu dana, piše Poslovni dnevnik. U travnju je APN 55 stanova na istoj lokaciji ponudio zaposlenicima MUP-a i MORH, no čini se kako oni nisu bili zainteresirani za tu nevjerojatnu ponudu.

Kompenzacija Zagreba i APN-a

Ovo naselje je izgrađeno po "zagrebačkom modelu stanogradnje, a tek je trećina stanova trebala biti prodana na tržištu po cijeni od 1295 eura za kvadrat. Ostatak stanova se trebao dati u najam ili ustupiti na korištenje socijalno ugroženim obiteljima. Grad nije uspio prodati stanove pa su dug APN-u kompenzirali sa 128 stanova.

Državna agencija je prošle godine javnim pozivom tražili kupce po cijeni od 1060 eura za kvadrat, no nije im uspjelo prodati stanove. Na prvom natječaju su dobili 57 upita potencijalnih kupaca, no na kraju nisu dobili niti jednu službenu ponudu.

Pročitajte više