Škorić: Koga je pomazila Grizlijeva šapa? Strenja Linić: Nadam se da ćete za ovo biti dobro nagrađeni

Foto: FaH

SABORSKI zastupnik HDZ-a Petar Škorić upozorio je na, kako je rekao, moguću sumnju u 'političku financijsko koruptivnu hobotnicu' vezano za PR agenciju Grizli, te upitao "koga je sve pomazila Grizlijeva šapa" aludirajući na medijske napise da je istoimena PR agencija za svoje klijente ugovarala sastanke s Mostovim ministrima.

PR agencija Grizli u kampanji je zastupala Most nezavisnih lista.

"Kako je moguće da jedna agencija koja radi za jednu političku opciju, nudi osobama usluge posredovanja uz financijsku nadoknadu. Vrhunac morbidnosti je traženje novca za podizanje kaznene prijave protiv ljudi. Ovo je školski primjer koruptivnog odnosa", izjavio je Škorić nakon stanke koju je zatražio na saborskoj sjednici.

Ako PR agencija koja radi za Most, posreduje da ministri iz njihove kvote iskoriste svoj monopol koji imaju kao ministri, i diskrecijsko pravo odlučivanja, i ako je kontakt s ministrom usluga koja ima cijenu na tržištu, sasvim je jasno, kaže Škorić, da je tu riječ o korupcijskoj aferi.

Ističe da nije riječ samo o jednoj političkoj opciji nego i o HTV-u kao javnom servisu građana

"Postavlja se stoga pitanja nalazi li se i HTV u ovoj aferi, i zato bih upitao šefa programa kako to da je Grizli mogao staviti na papir organiziranje određene političke emisije na HTV-u", pitao se HDZ-ov zastupnik Škorić.

Kazao je i kako nije normalno da porezni obveznici gledaju emisije koje ugovara PR tvrtka kako bi nekog blatila.

Strenja Linić: Nadam se da ćete za ovo biti nagrađeni


Tražio je i da se ispita "ima li misteriozno dvostruko gostovanje u predizbornom vremenu tadašnjeg gradonačelnika malog hrvatskog gradića, veze s možebitnom korupcijom između Grizlija i vodstva HRT-a i urednika pojedinih emisija".

"Imamo previše indicija koje ukazuju na neprihvatljivo djelovanje i političko medijsku korupciju neviđenih razloga pa bi bilo razumljivo da Državno odvjetništvo provjeri te navode kao i to  je li Grizli i njegov vlasnik Bauer radio za SDP i je li imao slične ugovore", kazao je.

Nakon Škorićevog izlaganja "Mostovka" Ines Linić Strenja pozivajući se na povredu Poslovnika poručila je tom HDZ-ovom zastupniku kako se nada da će "za ovo što je izgovorio biti adekvatno nagrađen".

Pročitajte više