Stanovnici Jakuševca Tomaševiću: Ti ćeš voditi grad? Kućni savjet ne možeš voditi

Foto: Luka stanzl/PIXSELL

ZAGREBAČKI gradonačelnik Tomislav Tomašević izvijestio je da je dovoz smeća na Jakuševec, gdje se jutros dogodio novi odron, suspendiran. Rekao je da mjerenja ne pokazuju prekoračenja graničnih vrijednosti te zatražio hitan sastanak s vladom kako bi se konačno zatvorilo to odlagalište. 

Tomašević je na konferenciji za novinare na Jakuševcu nakon obilaska izvijestio da su u novom odronu, koji se dogodio u ponedjeljak prije sedam sati, ozlijeđene tri osobe.

Na konferenciji za medije okupilo se i nekoliko nezadovoljnih građana. Jedan od njih je povisio glas. Vičem, da. I vi biste vikali da živite 300 metara odavde. Hoćete da vas odvedem? Kompletno svi morate podnijeti ostavku. Kaznene prijave ćete dobiti i ja ću ih poslati jer ugrožavate ljudske živote i imovinu. Nesposobni ste i maknite se. Ti ćeš voditi grad, kućni savjet ne možeš voditi", rekao je Tomaševiću, prenosi Dnevnik.hr.

"Ne usudiš se doći, nemaš hrabrosti"

Neki građani su ga pratili i dok je odlazio s odlagališta.

"Poslao sam ti 50 poruka i nudio pomoć. Blokirao si me, a sad se skrivaš. Kad si došao na Jakuševac u dvije i pol godine? Ne usudiš se doći jer nemaš hrabrosti", uzviknuo je nezadovoljni stanovnik.

Tomašević mu je onda rekao da s njim razgovara cijelo vrijeme. Muškarac je rekao da to nije istina i da je gradonačelniku slao puno poruka i nudio pomoć. "Blokirao si me", rekao je, na što se Tomašević okrenuo i nastavio svoji putem. "Sad se skrivaš. Kad si došao na Jakuševec u dvije i pol godine? Ne usudiš se doći, nemaš hrabrosti", vikao je za njim.

"Možemo očekivati eksploziju"

"Prebalavi su", rekla je jedna građanka o načinu na koji gradska vlast gospodari otpadom, prenosi N1.

"Možemo očekivati kao iduću stvar eksploziju, a onda neće samo Jakuševac otići u zrak", dodala je druga, koja više od 40 godina živi na Jakuševcu. "Nismo mi tu sagradili kuće kraj smeća nego su nama doveli smeće", kažu.

Pročitajte više