Pet velikih zagrebačkih kvartova tri tjedna neće imati tople vode

Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

Premda su tri tjedna već bili bez tople vode, stanovnici zagrebačkih naselja Utrina, Jakuševca, Travnog, Dugava i Sloboštine od danas će ponovno ostati bez tople vode. 

Tople vode u tim naseljima neće biti do 9. kolovoza zbog radova HEP-Toplinarstva. Zagrepčani iz navedenih naselja su i sredinom lipnja ostali bez vode pa ju onda imali samo dva tjedna.

Riječ je o obnovi vrelovodne mreže, što HEP već tri godine radi tijekom ljeta. Vrijednost projekta revitalizacije vrelovodne mreže iznosi 92 milijuna eura.

"Opsežni i zahtjevni radovi"

HEP-Toplinarstvo u sklopu projekta Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba provodi radove zamjene dotrajalih vrelovoda, koji su zahtjevni i opsežni, jer se provode u gusto naseljenom i prometnom području, a gradilišta se nalaze na lokacijama s podzemnim instalacijama ostalih energetskih i komunalnih poduzeća.

Pri planiranju radova pazilo se da obustave isporuke tople vode ne traju duže od tri tjedna u kontinuitetu, dok su se gradilišta organizirala tako da se osigura prometna povezanost naselja, stoga su radovi i obustave isporuke tople vode podijeljeni u više faza.

U revitalizaciji vrelovodne mreže koristi se moderna tehnologija beskanalnog polaganja predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost toplinskog sustava grada Zagreba. Ukupna vrijednost projekta je više od 92 milijuna eura. Prihvatljivi trošak projekta je 73.8 milijuna eura, a od tog iznosa 55.9 milijuna eura financira se bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, objavljeno je na stranici HEP-Toplinarstva.

Iz HEP-a navode da građani sve informacije o projektu i popis obustava tople vode mogu pronaći na stranici www.vrelovod-zagreb.hr.

Pročitajte više