Stanovnik Zatona: Otišao sam kada sam vrućinu od požara počeo osjećati na licu

Screenshot: RTL

STANOVNICI Zatona pobjegli su pred velikim požarom koji je stvorio toliko jak dim da su se skoro ugušili. Još tijekom poslijepodneva nestalo im je struje i vode. 

"Pratio sam požar i kad sam shvatio da vrućinu od požara osjećam po licu, skupio sam djecu i ženu i otišao jer sam znao da se ne može obraniti. Puše jugozapadnjak i nosi ravno prema kući. Jednostavno sam ih skupio i otišao, da me gužva ne bi ostavila u selu. Vode ni struje nije bilo, nije se čime imalo braniti…

Vatrogasci su mi javili da je kuća obranjena, a oko nje je sve izgorjelo. Jednom susjedu izgorjela je tokarska radiona, drugom susjedu stepenice. Navodno je i kampanel crkve bio zapaljen. Zapaljene su i kuće oko crkve, oko kojih je gušća borovina. Čekat ću dva, tri sata pa ću vidjeti što ću. Sin mi je rekao da će doći po mene, ali nema potrebe. Ja mislim da će biti sve u redu. Kad ugase požar, morat će nas pustiti da vidimo što je. Inače, ovdje gori svake godine", ispričao je stanovnik Zatona Šimun Bratim za RTL.

Požar je stigao do kanjona, a tramuntana koja puše mogla bi prebaciti požar s druge strane kanjona. Svi se nadaju da će kanjon zaustaviti požar, javlja RTL.

Pročitajte više