Starica u Zagrebu ubila 43-godišnjeg sina i pokušala ubiti supruga

POČETAK kolovoza u Zagrebu je obilježen hladnokrvnim ubojstvom i pokušajem ubojstva u kojem je 72-godišnja V.P. hicem iz pištolja ubila svojeg 43-godišnjeg sina D.P. i lakše ranila svojeg supruga A.P.

Prema priopćenju Policijske uprave zagrebačke (PUZ), hrvatska državljanka V.P. (1934.) je u utorak oko 2 sata u noći, u stanu u kojem je živjela sa svojim suprugom A.P. (1934.) i sinom D.P. (1963.), pištoljem marke "Crvena zastava" izvršila ubojstvo D.P.-a kojeg je usmrtila s više hitaca.

Naime, starica se usred noći ustala i otišla u spavaću sobu u kojoj je ležao njen sin i u njega ispalila hitac koji ga je na mjestu usmrtio.

Njezin suprug koji je ležao u susjednoj sobi je čuo prasak zbog čega se ustao iz svojeg kreveta, a 72-godišnjakinja je ponovno zapucala u pokušaju da ubije svojeg supruga. Pištolj kalibra 7,65 mm legalno je vlasništvo 72-godišnjeg A.P.

On je imao više sreće te ga je od nekoliko hitaca, koliko ih je starica ispalila prema njemu, pogodilo tek jedno zrno koje mu je uzrokovalo površinsku ranu lijevog ramena. V.P. je nakon toga ostala bez streljiva što je A.P. iskoristio i savladao ju te pozvao policiju.

V.P. je uhićena pod sumnjom za ubojstvo i pokušaj ubojstva, dok je A.P. nedugo nakon toga prevezen u Opću bolnicu Sveti Duh gdje su liječnici utvrdili da je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Nakon liječničke obrade A.P. je otpušten iz bolnice, dok je njegova supruga odvedena u policijsku postaju u Črnomercu gdje se nad njom provodi kriminalistička obrada.

I.K.

Pročitajte više