STATE DEPARTMENT I PENTAGON NEMAJU INFORMACIJA O MIKULIĆU

Američki Pentagon i State Department ne znaju ništa o hrvatskom vozaču kamiona Damiru Mikuliću kojeg je navodno u Iraku uhitila američka vojska i koji se, prema nepotvrđenim informacijama, nalazi se u zatvoru Abu Ghraib, izjavili su u četvrtak za Hinu predstavnici za javnost Pentagona i State Departmenta.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je ranije u četvrtak da ima nepotvrđenu informaciju da se Mikulić nalazi u zatvoru Abu Ghraib u Bagdadu.

"Znam za te nepotvrđene informacije koje sam čuo od novinara, ali ne znam ništa više od toga, da li je to glasina ili ne", rekao je glasnogovornik Pentagona Joe Carpenter.

Informacija kojom raspolaže hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova potekla je od Mikulićevih kolega, vozača kamiona iz Hrvatske, a hrvatski mediji nagađaju da su Mikulića uhitili Amerikanci zato što je iz kamiona video kamerom snimao američke baze u Iraku i rutu kojom je prolazio.

Predstavnik ureda za odnose s javnošću State Departmenta Kurtis Cooper rekao je kako "ne zna ništa" o slučaju hrvatskog vozača.

(Hina) xsl ydv

Pročitajte više