"Štetočina" Leko: HDZ dobro vodi državu, što potvrđuje i ulazak u NATO

"ŠTO SE TIČE donacije, ona je daleko manja. Mi smo tu donaciju dali, nismo je skrivali kao neki drugi koji daju i HDZ-u i drugim strankama. Smatrali smo u tom trenutku da to možemo napraviti jer vjerujemo da ova stranka dobro vodi državu, a to potvrđuje i činjenica da smo konačno ušli u NATO. Napominjem da nisam član niti jedne stranke", rekao je u kratkom razgovoru za Jutarnji list Anđelko Leko koji je preko svoje dvije tvrtke H.B.I. d.d. te  Astoria d.d. donirao 840 tisuća kuna za vladajuću stranku.

> Jarnjak o "štetočini" Leki: Ne znam o čemu pričate!

>Kako su Leki donirali Srebreno

Nezavisni saborski zastupnik Dragutin Lesar podnio je svojedobno Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog sumnjivih okolnosti pod kojima je hotel Srebreno prodan zagrebačkoj tvrtki "HUP" u vlasništvu poduzetnika Anđelka Leke, a HNS Župe dubrovačke prozvao ga je štetočinom koja je unazadila turizam jer neobnovom devastiranih Hotela Srebreno ta općina gubi oko devet milijuna kuna godišnje.

Bezobrazno je mene zvati štetočinom

"Pogodovanje je kad vam netko nešto da ispod cijene, a mi smo za Srebreno platili najveću cijenu, 33 milijuna kuna za 66 posto dionica. Zar je to pogodovanje?", pitao se Leko u razgovoru za Jutarnji list odbijajući krivnju njegove tvrtke za neobnovu Hotela Srebreno, a osvrnuo se i na nezavisnog zastupnika Dragutina Lesar tvrdeći da ovaj nije imao uvid u ugovor s HFP-om te da "nije korektno da Lesar političke probleme rješava preko mojih leđa i HUP-a". 

"To je vrlo prljav, neistinit i zlonamjeran tekst koji je, istina, objavljen uz ogradu jer je stavljen pod navodnike, a to znači kao ‘informacija’ od strane HNS-a Župa dubrovačka. Napraviti proizvoljnu računicu i nazivati mene štetočinom samo zbog donacije HDZ-u je bezobrazno", komentirao je Leko priopćenje HNS-a Župe dubrovačke. 

M.M.
Foto: Davor Pongračić (Cropix)

Pročitajte više