Nove verzije iPoda, iPada, iPhonea i MacBookova: Sve što je Jobs smislio vidjet ćemo u budućnosti

STEVE JOBS čak je i u svojim posljednjim danima života mislio na budućnost. Appleov genij iza sebe je ostavio nacrte i planove na kojima je radio posljednje četiri godine, a koji će njegovoj tvrtki osigurati uspjeh.

Unatoč bolesti, Jobs koji je prošli tjedan preminuo u 56-oj godini života, smišljao je najnovije verzije iPoda, iPada, iPhonea i MacBookova, te je nadgledao razvoj odgođenog projekta iCloud, koji će Appleovim korisnicima omogućiti da s udaljenosti pohranjuju glazbu, fotografije i ostale dokumente.

Carl Howe, ravnatelj Yankee grupacije koja provodi istraživanje tržišta, rekao je kako nije iznenađen što je Jobs radio na novim projektima, dodajući kako je registracija dizajna za iPad dovršena još 2004., no on na tržištu nije bio predstavljen sve do 2009. godine. Dodao je kako ljudi u Appleu ne razmišljaju samo kvartal dva unaprijed, već planiraju proizvodnju za nekoliko sljedećih godina.

Samo nekoliko dana nakon Jobsove smrti, američka tvrtka AT&T Inc. priopćila je kako je zaprimila više od 200 tisuća predbilježbi za novi iPhone 4S u samo 12 sati, čime je tvrtka zabilježila rekordno predstavljanje nekog Appleovog uređaja. Iz AT&T-ja su rekli kako su zahtjevi za novim iPhoneom "izvanredni", a model 4S bit će prvi Appleov proizvod pušten u prodaju nakon Jobsove smrti. 

Fantastični i neočekivani broj predbilježbi slaže se s istraživanjem provedenim prije predstavljanja najnovijeg modela iPhonea. Potrošači su upitani da li su zainteresirani za novi Appleov proizvod, a njih 40 posto je odgovorilo potvrdno, rekavši da bi telefon kupili i bez da znaju kakav je. 

Howe je rekao da je Jobsova tvrtka uspješno izgradila brend, a potrošači su razvili povjerenje i kupuju njegove proizvode.

Pročitajte više