Stier nakon propovijedi: Stavovi kršćana su dobri za razvoj društva

Foto: FAH

MINISTAR vanjskih poslova nakon današnjeg sastanka u Vladi komentirao je buduću hrvatsku vanjsku politiku, aktualno pitanje pobačaja, kao i svoje sudjelovanje na Tradfestu, okupljalištu vjerskih fanatika koje se ovih dana odvija u Zagrebu.

"Što se tiče vanjske poltiike, jasno je da imamo jednu jasnu intenciju da stvorimo, pogotovo na jugoistočnoj Europi, jednu zonu suradnje i očekujemo od država koje su u procesu pristupanja Europskoj Uniji da ispune sve kriterije, kao što je i Hrvatsko to ispunila", najavio je Stier.

Plenković ide u Bosnu u Hercegovinu

"Mi ćemo njima pomoći, naša je želja da dosegnu te standarde. Prioriter je europski put Bosne i Hercegovine. Mogu reći, to će biti i prvo službeno putovanje predsjednika Vlade."

Govoreći o svojem govoru, ili točnije propovijedi, koju je održao na Tradfestu, Stier kaže da su takva događanja dobra za pluralizam i za demokraciju.

"Mislim da je dobro za pluralizam, za demokraciju da se čuju i stavovi kršćana u politici, da je to zdravo za razvoj našeg društva."

Baš kao i drugi govornici na jučerašnjem skupu, i Stier je protiv Zakona o pobačaju. Ipak, kaže, taj zakon postoji, ocjenjuje ga ustavni sud, a Vlada će dodatno raditi na edukaciji.

Pročitajte više