Oglasila se državna tvrtka u kojoj su uhljebili Marićevog brata i šogora

Foto: Hina

NEDUGO nakon što se saznalo da je Svetimir Marić, brat aktualnog ministra državne imovine, Gorana Marića, zaposlen na mjestu člana uprave u tvrtki Tehnički servisi željezničkih vozila, u medije je procurila informacija kako je u istoj tvrtki zaposlen i ministrov šogor Miro Jurič.

Svetimir Marić, ministrov brat, podnio je ostavku nakon što su mediji objavili da je ušao u upravu, a gotovo odmah nakon njegove ostavke, pojavila se informacija kako je i suprug Marićeve sestre također napredovao u istoj tvrtki.

>> Dok se odvijala drama oko Podravke, ministrov brat uhljebljen u državnoj firmi

>> NOVA AFERA Nakon brata, u HŽ-u promaknut i Marićev šogor, ministar tvrdi da nema pojma


Inače, tvrtka Tehnički servisi željezničkih vozila, kako navode na svojoj službenoj stranici; funkcionira kao samostalno društvo-kćer Hrvatskih Željeznica sa svim poslovnim funkcijama u cilju održavanja željezničkih vozila u Republici Hrvatskoj.

Potrebe poslovnog procesa

Zamolili smo ured uprave tvrtke HŽ Putnički prijevoz da nam pojasne kompetencije i radno iskustvo Marićevog šogora.

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

"Gospodin Miro Jurič zaposlen je u društvu Tehnički servisi željezničkih vozila i njegovim pravnim prednicima (Njega i čišćenje putničkih vagona) od 2. veljače 2010. godine. Radio je na nekoliko radnih mjesta (poslovođa čišćenja putničkih vagona, poslovođa – stručnjak ZNR, ZOP i ZO, inženjer u kontroli, samostalni inženjer za planiranje).
 
Od veljače 2017. raspoređen je na radno mjesto voditelj za čišćenje sukladno svom radnom iskustvu i stručnoj spremi. Radnik koji je radio na tom radnom mjestu odlazi u mirovinu. Sukladno Programu restrukturiranja TSŽV-a kontinuirano se smanjuje broj radnika, stoga će se upražnjeno radno mjesto ugasiti. 
 
Napominjemo da se ne radi o nikakvom unapređenju ni o visokopozicioniranoj funkciji za koju se donosi odluka o imenovanju, već je promjena radnog mjesta g. Juriča uvjetovana isključivo potrebama poslovnih procesa.
 
TSŽV ne raspolaže podatcima o rodbinskoj povezanosti radnika."

Pročitajte više