Stigla još jedna ponuda za udio Pivovarne Laško: Opet se odgađa prodaja Mercatora Agrokoru?

NAKON što su se članovi Nadzornog odbora Nove kreditne banke Maribor složili s prodajom Agrokoru 5,25 posto dionica, koliko iznosi njihov udio u Mercatoru, činilo se kako je za sutra zakazano potpisivanje kupoprodajnog ugovora gotova stvar.

Čekalo se još da odluku o prodaji svojih udjela donesu Pivovarna Laško i Nova ljubljanska banka prije negoli se otvori šampanjac, iako se i to smatralo formalnošću jer su njihovi šefovi ranije podržali ideju o prodaji svojih udjela Todoriću. Tako je zaista i bilo - njihovi nadzorni odbori dali su zeleno svjetlo za prodaju.

A onda je uslijedio šok! Prema neslužbenim informacijama, iz vedra neba stigla je druga ponuda za preuzimanje udjela Pivovarne Laško, koji iznosi 23,34 posto. Ponudu je navodno poslalo društvo Eatons Capital, ali mnogi tu ponudu ne smatraju relevantnom, već posljednjim pokušajima protivnika ideje da se Mercator proda Agrokoru.

Za očekivati je da je Agrokorova ponuda od 221 eura po dionica i dalje najbolja, ali čelnici Pivovarne Laško ne žele riskirati nikakve pravne posljedice, te će njihova pravna služba morati razmotriti ponudu. To ujedno znači i da će se potpisivanje kupoprodajnog ugovora, koje je bilo zakazano za sutra, gotovo sigurno odgoditi. Ukoliko se procjeni da ovakva ponuda mijenja okolnosti prodaje, morala bi se ponovno sazivati dioničarska skupština Laškog, što bi moglo proces prodaje Mercatora Agrokoru, ako ne ugroziti, onda barem usporiti.

Pročitajte više