KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Stigli novi podaci: U Slavoniji čak 44 nova slučaja, u Zagrebu 19

Foto: Duško Marušić/Pixsell

STANJE s koronom se ne smiruje. Već danima je najviše novooboljelih u Zagrebu, gdje je i jučer i prekjučer bio 21 novooboljeli, a slijedi Đakovo, no nakon dana kada su imali čak 40-ak slučajeva dnevno, posljednjih dana bilježe po desetak.

>>> 14:00 Nacionalni stožer objavio je nove podatke o koroni: Imamo 81 novooboljelu osobu, dvije su osobe umrle. > Opširnije

Jučer je čak osam slučajeva zabilježeno i na području Požeško-slavonske županije, a tijekom popodneva otkrivena su i dva nova slučaja u Zadru.

U 14 sati Nacionalni stožer je objavio kako je 54 novooboljelih u protekla 24 sata, bez zadarska dva slučaja koja će biti pribrojena današnjoj statistici, a jedna je osoba preminula. To je 108 preminulih osoba od koronavirusa u Hrvatskoj od početka pandemije, Broj trenutno aktivnih slučajeva tako je bio 568.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 2831 osoba zaražena novim koronavirusom, od čega 54 u posljednja 24 sata. 

Stanje po županijama koje su danas objavile nove podatke

  • Zadarska - 1 novi
  • Vukovarsko-srijemska - 7 novih
  • Bjelovarsko-Bilogorska - 0 novih
  • Virovitičko-podravska - 0 novih
  • Istarska - 2 nova
  • Požeško-slavonska - 10 novih
  • Grad Zagreb - 19 novih
  • Karlovačka - 3 nova
  • Osječko-baranjska - 24 nova
  • Brodsko-posavska - 3 nova
  • Šibensko-kninska - 1 novi
  • Splitsko-dalmatinska - 5

IZ MINUTE U MINUTU MOGLI STE PRATITI NA INDEXU TIJEKOM JUTRA

14:00 Nacionalni stožer objavio je nove podatke o koroni: Imamo 81 novooboljelu osobu, dvije su osobe umrle. > Opširnije

12:22 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 148 obrađenih testova danas je 5 novooboljelih osoba pozitivnih na covid-infekciju. 3 osobe su iz Splita, 1 osoba iz Segeta i 1 osoba iz Prološca. Jedna osoba iz Splita i osoba iz Segeta testirane su u Zagrebu, gdje se i nalaze, te će u Zagrebu biti epidemiološki i obrađene. Dvije novooboljele osobe iz Splita i osoba iz Prološca kontakti su prethodno potvrđenih oboljelih osoba. 246 osoba se nalazi u samoizolaciji. 2 osobe su hospitalizirane u KBC-u Split od kojih se jedna nalazi na respiratoru, javili su iz Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

12:14 Zagrebački stožer civilne zaštite je na konferenciji za medije objavio da je Zagrebu zabilježeno 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 

11:52 U Šibensko-kninskoj županiji je jedna novooboljela osoba. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi s područja Grada Šibenika koja je bila u samoizolaciji kao kontakt pozitivne osobe iz druge županije, a vezano za teniski turnir u Zadru.

Trenutno je na području županije 5 aktivnih slučajeva oboljenja. Tri oboljele osobe su s područja Grada Knina, jučer popodne je pozitivna bila muška osoba s prebivalištem u Zagrebu, gdje je i zaražena, s trenutnim boravištem na području Grada Vodica i danas je pozitivna ženska osoba s područja Grada Šibenika. Sve oboljele osobe imaju blage kliničke simptome i nisu hospitalizirane.

11:49 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije tri su nove pozitivne osobe na koronavirus. Jedna osoba je kontakt ranije potvrđene zaražene osobe, jedna je povratnik iz inozemstva, a jedna je bila sudionik privatnog okupljanja izvan područja Brodsko-posavske županije na kojemu je potvrđeno više zaraženih osoba. Tijekom dana očekuje se još niz nalaza testiranih osoba koje su bile u kontaktu s pozitivnim osobama.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 50, a sveukupan 56 (6 osoba ima službeno prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji, ali žive u drugim dijelovima RH). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 178 osoba.

10:58 Od ukupno 156 uzoraka koji su u zadnja 24 sata testirani na koronavirus u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ-a čak 24 je bilo pozitivno. 

Osam novopozitivnih osoba je iz Đakova, sedam iz Osijeka, po dvije iz Bilja i Valpova te po jedna iz Jagodnjaka, Kopačeva, Vardarca, Duboševice i Laslova.

10:53 Karlovačka županija ima 3 novooboljele osobe, jedna je iz Karlovca, dvije iz Ogulina. Trenutno je na području županije 12 aktivnih slučajeva: osam iz Karlovca, četiri iz Ogulina, jedna iz Slunja koja živi u Zagrebu.

U Karlovačkoj županiji jučer je testirano 60 osoba, od toga 41 osoba u Karlovcu te 19 osoba u Ogulinu.  

10:20 U Zagrebu je dosad zabilježeno 18 novih slučajeva. Ravnatelj zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar na HRT-u je kazao kako Zagreb ima trenutno 260 aktivnih slučajeva.

"Imamo sve manje pozitivnih iz noćnih klubova, ali ti mladi nisu dali sve svoje kontakte pa ima dosta novih koji su kontakti zaraženih u klubovima. Sada testiramo 400 ljudi dnevno, pozitivnih je 20-ak, a kada je sve buknulo, bilo je ih 40-ak", rekao je.

9:51 Potvrđeno deset novih slučajeva covida-19 u Požeško-slavonskoj

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je potvrđeno deset novih slučajeva zaraze koronavirusom. Potvrđeno je da su jučer i danas testirane osobe koje su bile suspektne te je sveukupan broj oboljelih na području županije sada dvadeset. Devetnaest osoba je u dobrom stanju i nalaze se u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je hospitalizirana zbog respiratornih tegoba. Nastavit će se testiranje ostalih kontakata tih osoba i drugih suspektnih osoba te je danas planirano testiranje oko 40 osoba.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije jedini je službeni izvor za sve informacije o covidu-19 te se svako drugo prijevremeno objavljivanje podataka smatra neslužbenim, poručuju. > Opširnije

9:49 Tijekom protekla 24 sata na području Istarske županije potvrđene su 2 novooboljele osobe, javili su iz istarskog stožera.

9:44 "Tijekom jutra imamo isti porast kao jučer. Nema naznaka eksponencijalnog rasta novooboljelih", kazao je jutros Vili Beroš.

9:40 Zadarska ima 1 novi slučaj

9:38 Sedam novih u Vukovarsko-srijemskoj

9:00 Bjelovarsko-bilogorska nema novooboljelih

8:50 Prva županija koja je jutros javila podatke nema novooboljelih.

8:40 Oliver Vugrek s Instituta Ruđer Bošković upozorava da su se građani previše opustili. U gostovanju na HRT-u, u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, kazao je kako su istraživanjem utvrdili da je virus u Hrvatsku došao iz Italije, Austrije i Wuhana.

Pročitajte više