Stipendije najboljim studentima Zagrebačkog sveučilišta

Sedamdeset i peterim najboljim redovitim studentima zagrebačkog Sveučilišta dodijeljene su danas mjesečne stipendije od 800 kuna za akademsku godinu 2004./2005. L

Na ovogodišnji natječaj zagrebačkoga Sveučilišta prispjelo je 209 molba od kojih je Povjerenstvo izabralo 75 najboljih, koji udovoljavaju visokim uvjetima Naputka o dodjeli stipendije (prosjek ocjena od 4,0 do 5,0 te znanstveni i stručni radovi, odnosno umjetnička ostvarenja).

Prednost pri izboru imali su studenti viših godina studija s višim prosjekom, dok su znanstveni radovi i socijalno stanje studenta utjecali samo ako su dva ili više kandidata imali jednak broj bodova na temelju ocjena.

Ako nije bilo dostatno kandidata s viših godina, prelazilo se na prvu nižu godinu studija.

Rektorica Helena Jasna Mencer rekla je kako je zagrebačko kao i sva europska sveučilišta u procesu važnih promjena prema poboljšanju studiranja (Bolonjska deklaracija) te je pozvala studente da aktivnije sudjeluju u tom procesu.

Na stipendijama je u ime studenata zahvalio Marijan Jukić s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te obećao da će stipendisti opravdati dobiveno priznanje životom ispunjenim radom za boljitak Hrvatske.

Najviše stipendija,16, dodijeljeno je studentima Filozofskog fakulteta.

(Hina) xbma ymc

Pročitajte više