Brza fronta praćena pljuskovima i grmljavinom trebala bi doći danas

Ilustracija: 123rf

NAKON vrućina koje su zahvatile dobar dio Hrvatske sredinom prošlog tjedna, a koje su u nizu gradova ponovno podigle temperature i na više od 36°C, opet dolazi osvježenje.

Kako piše Crometeo, brza fronta sa sjeverozapada prekinut će aktualni toplinski val početkom ovog tjedna, ali uz mogućnost pokojeg grmljavinskog pljuska u unutrašnjosti.

Kao što je to često bio slučaj ovog ljeta, osvježenje će se uz pljuskove najviše osjetiti u unutrašnjosti. Pljuskova će biti i na sjeveru Jadrana, a tek mjestimice oko utorka u Dalmaciji.

Vrijeme danas i sutra

Prema prognozama DHMZ-a, vrijeme će danas biti pretežno ili djelomice sunčano, a s prolazno više oblaka mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom. Kiša će biti češća na kopnu, osobito u drugom djelu dana. Najsunčanije i uglavnom suho zadržat će se u Dalmaciji, naročito južnoj.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati sjeverozapadnjak i bura koja će u drugom dijelu dana prolazno pojačati. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 25 do 30, a na Jadranu od 31 do 35 °C.

Sutra se u prvom dijelu dana u unutrašnjosti i na južnom Jadranu mjestimice očekuje umjerena naoblaka, a uglavnom u gorskim predjelima te na jugu lokalno još može biti kiše ili pljuskova. Zatim će u nastavku dana biti pretežno sunčano i suho.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati bura, mjestimice jaka, podno Velebita i s olujnim udarima, slabjet će u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 24. Najviša dnevna uglavnom će se kretati od 26 do 31 °C.

Pročitajte više