STIŽE PRVI TOPLINSKI UDAR Idući tjedan i do 38 stupnjeva, u Zagrebu će biti najgore

Foto: Vedran Tolić/ Index, 123rf

U TJEDNU pred nama i kalendarski ćemo ući u ljeto, a temperature će to i potvrditi. Dani pred nama bit će promjenjivi i nestabilni, lokalni pljuskovi će biti mogući najviše sredinom tjedna i to u cijeloj zemlji, a jedina vremenska konstanta idućih dana bit će paklene temperature.

U Zagrebu će biti najgore. Prva dva dana bit će sunčano i vruće, s temperaturama do 33 stupnja. U srijedu i četvrtak bit će promjenjivo s povremenim oborinama, stoji u sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a.

A onda za vikend stiže pravi pakao. U subotu bi se najveća dnevna temperatura mogla popeti i do 38 stupnjeva.



Slično će biti i drugdje u unutrašnjosti. Osijek i veći dio Slavonije kiša bi ovaj tjedan trebala zaobići. Dakle, tamo će biti samo vruće i sparno, bez osvježenja. Tek bi tu i tamo koji oblak mogao nakratko sakriti sunce, a prve kišne kapi na svojoj koži Slavonci bi mogli osjetiti u nedjelju.

Na većini Jadrana bit će ugodnije. Kiše neće biti, prevladavat će uglavnom sunčano vrijeme, ali uz puno manje temperature. Tako bi u Rijeci najviša dnevna temperatura ovaj tjedan trebala biti negdje oko 30 stupnjeva. Ljetno i vruće vrijeme, ali opet ne tako vruće.

I u Splitu će biti sunčano cijeli tjedan, a najviše dnevne temperature ne bi trebale prelaziti 32 stupnja. U svakom slučaju, počinje dugo, sparno ljeto. Pred nama je još jedan produženi vikend. Tko ga iskoristi za odlazak na more, neće požaliti...


 

Pročitajte više