Stiže zatopljenje, a onda preokret i još snijega. Evo kada i gdje će padati

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

SUTRA će biti uglavnom suho, pa i uz više sunčanog vremena nego u dosadašnjem dijelu tjedna, a za vikend ponovno promjena vremena, uz porast temperature i južinu, izraženiju na Jadranu, gdje će i kiša biti češća i obilnija. 

Do kraja ponedjeljka ponovni porast tlaka, uz dotok osjetno hladnijeg zraka pa će temperatura posljednjih dana studenoga u mnogim mjestima biti niska kao rijetko kada u to doba godine. Osim hladnoće, mnogima na Jadranu ponovno bi mogla smetati bura, često jaka, ponegdje i s olujnim udarima, a na kopnu i povremeni mjestimični snijeg, osobito u gorju. Srećom za one u prometu - vjerojatno će ga u većini krajeva biti manje nego u prošli utorak, piše HRT.

Sutra suho, gotovo posvuda uz mogućnost sunčanih razdoblja

U istočnoj Hrvatskoj će osim oblaka i mjestimične magle biti i sunčanih razdoblja, posebice u Podunavlju, gdje će najviša poslijepodnevna temperatura porasti i do 10 °C. Najniža jutarnja većinom oko 3 °C.

U središnjoj Hrvatskoj zadržat će se većinom oblačno, tmurno, ujutro i maglovito, uz malu vjerojatnost kraćih sunčanih razdoblja. Vjetar slab, a temperatura uglavnom od 3 do 7 °C.

U Gorskome kotaru je uz oblake i maglu mjestimice moguća i slaba rosulja, dok će u Lici nakon magle vrlo vjerojatno biti sunčanih razdoblja. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 1 °C, pa pripazite na mogućnost poledice, a najviša dnevna između 2 i 7 °C. Na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno, u noći i ujutro ponegdje i maglovito, a kiša je moguća uglavnom u noći na subotu. Vjetar slab ili čak tiho, a tek krajem dana zapuhat će gdjegod umjereno jugo.

U Dalmaciji djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, a ujutro mjestimice magla, osobito u njezinoj unutrašnjosti. Jutarnja temperatura zraka od oko 1 °C ponegdje u Zagori do 12 °C na otocima, a najviša 12 do 14 °C, uz more 16 do 18 °C. Ujutro burin, a prema kraju dana jugo. More mirno do malo valovito.

I na jugu Hrvatske relativno stabilno i još mirno, uz tiho ili samo slab vjetar. Prevladavat će sunčano, ponegdje uz mogućnost sumaglice i magle. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 12 °C, u unutrašnjosti ponegdje i samo oko 6 °C, a najviša poslijepodnevna oko 17 °C, niža od mora, čija će temperatura i dalje biti uglavnom 19 i 20 °C.

Za vikend južina i sve češća kiša. Onda opet hladnije, bura i snijeg

U subotu na kopnu promjenljivo oblačno, ujutro ponegdje s maglom, a zatim i mjestimice kiša, najprije u gorju. Od nedjelje do srijede većinom oblačno, najprije uz kišu, gdjegod i obilniju, osobito u ponedjeljak u gorju, a od utorka mjestimice i snijeg, uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača - većinom manjeg nego u prošli utorak. Nakon u subotu prolazno južnog vjetra i malo više temperature, od nedjelje će, uz povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, temperatura biti u svakodnevnom padu.

Na Jadranu tijekom vikenda i početkom idućeg tjedna promjenljivo, pa i pretežno oblačno s kišom, često i u obliku obilnijih pljuskova i grmljavine. U subotu će puhati umjereno i jako jugo, u nedjelju će na sjevernom dijelu okrenuti na buru, koja će od utorka prevladavati na cijelome Jadranu, pri čemu će temperatura biti sve niža.

Norveški meteo servis Yr piše kako će od srijede doći će do jakog zahlađenja. Temperature na kontinentu bit će ispod nule, a najhladnije će biti u petak.

Pročitajte više