Stižu promjena vremena i značajan pad temperature. Upaljen crveni meteoalarm

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL, Screenshot: DHMZ

IAKO je zima kalendarski iza nas, dani pred nama bit će prilično hladni. Već tijekom nedjelje, a posebno u ponedjeljak, stiže osjetno zahlađenje.

Ovako DHMZ najavljuje sutrašnje vrijeme: "Vjetrovito i u većini krajeva osjetno hladnije. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Na kopnu umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz mogućnost za malo kiše, u gorju i snijega.

U unutrašnjosti će puhati jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar s olujnim udarima, a na Jadranu jaka i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima. Najniža temperatura zraka uglavnom od 1 do 6, na Jadranu od 8 do 13, a najviša dnevna između 5 i 10 na kopnu te od 12 °C na sjevernom Jadranu do 19 °C ponegdje na krajnjem jugu."

Za sutra je upaljen i crveni meteoalarm za velik dio obale.

Kako HRT piše, u utorak bi ponegdje moglo biti i temperaturnih minusa.

Osjet hladnoće bit će dodatno pojačan umjerenim i jakim sjeveroistočnjakom, na Jadranu burom, ponegdje i olujnom, osobito u ponedjeljak i s orkanskim udarima te će zasigurno biti problema u prometu, dodaje HRT.

Vjetrovitiji i hladniji dani, na kopnu ponegdje uz oborine

U novome tjednu na Jadranu stabilnije, ali vjetrovitije i osjetno hladnije. Puhat će jaka i olujna bura, posebice u ponedjeljak mjestimice i s orkanskim udarima pa će osjet hladnoće biti dodatno pojačan.

Na kopnu također hladnije i razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak sjeveroistočnjak. Povremeno i mjestimice bit će oborina - slabih, ali osobito u gorju i u obliku susnježice i snijega. Od utorka pak osjetljivijim biljkama prijete jutarnji temperaturni minusi, ponajprije u predjelima gdje će noću biti manje oblaka, javlja HRT.

Pročitajte više