Što će biti s Božićnim sajmom u Splitu?

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

ŠTO ĆE biti s Božićnim sajmom u Splitu? Povjerenstvo za odabir najboljih ponuđača zapravo i nije imalo previše posla. Od 15 kućica na Rivi tek su četiri našle svog vlasnika.

Marina Rančić, direktorica gradske turističke agencije Spalatum DMC, organizatora Božićnog sajma, nakon objave natječaja za kućice kazala nam je kako vlada izniman interes unatoč cijenama koje su više nego prošle godine te novom sistemu odabira najpovoljnijeg ponuđača, onog koji da najizdašniju ponudu. Što se u međuvremenu dogodilo?

Nepotpune prijave

"Tehnički problemi. Stigle su nepotpune prijave. U većini slučajeva bjanko zadužnica bez jamca platca, izvadak iz registra stariji od 30 dana. Kućice su dobili oni koji su imali potpunu dokumentaciju. Povjerenstvo je odlučilo da se rok produži do subote kako bi ponuđači dopunili dokumentaciju i došli do kućice", kazala nam je Rančić. 

Vremena nema previše. Planirano je da Božićni sajam starta s radom 1. prosinca, za manje od deset dana i traje rekordna 47 dana, sve do 16. siječnja i završetka rukometnog prvenstva u Splitu.

"Pružamo tehničku podršku, nastojimo da se kućice popune i da Božićnog sajma bude. U ponedjeljak će povjerenstvo ponovno zasjedati, odabrat će se i preostali ponuđači za kućice", kazala nam je Rančić.

"Svi su zabrinuti, zovu i pitaju hoće li biti sajma"

Direktorica Spalatuma tvrdi da održavanje Božićnog sajma nije upitno.

"Uvijek postoji plan B. Želja je gradonačelnika da se sajam održi tako da će sajma biti. Ovo je gradska manifestacija, Grad Split će naći neko rješenje, ali mislim da neće biti potrebno jer je sve spremno. Ljudi su pogriješili u nekim detaljima, oni će to ispraviti u ova dva dana. Imamo vremena do 1. prosinca jer smo ostavili neki rok za montažu i demontažu. Nema problema što se tiče tehničkog dijela. Ali, normalno, svi su zabrinuti. Zovu me i pitaju hoće li biti sajma. Naravno da će ga biti. Nema razloga da ga ne bude", kazala nam je Rančić.


 

Pročitajte više