Što dosad znamo o trostrukom ubojstvu i samoubojstvu u Sukošanu?

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

JUČER se u Sukošanu dogodilo trostruko ubojstvo i samoubojstvo.

Danas je policija u redovitom dnevnom priopćenju opisala tijek događaja.

"Jučer 6. siječnja, nešto prije 13 sati Operativno komunikacijski centar Policijske uprave zadarske zaprimio je dojavu da se u obiteljskoj kući u Sukošanu nalazi  tijelo mrtve žene.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja u kući su pronađena tri mrtva tijela s tragovima nasilne smrti, i to muškarca u dobi od 37 godina i dvije žene u dobi od 64 i 81 godine.

Policijski službenici na mjestu događaja su proveli prvi dio očevida koji se nastavlja danas.

Potom su nešto prije 15 sati u polju iznad Sukošana, policijski službenici Policijske uprave zadarske pronašli mrtvo tijelo muškarca u dobi od 61 godinu. Nakon provedenog očevida i kriminalističkog istraživanja osnovano se sumnja da je navedeni 61-godišnjak počinio opisana kaznena djela teškog ubojstva te da je tijekom dana počinio samoubojstvo.

U suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za navedeni događaj", objavila je policija.

Što se dogodilo?

Još uvijek nisu jasni točni razlozi zbog kojih je 61-godišnji Čedomir Keran, čije su ime objavili lokalni mediji, ubio 64-godišnju sestru Danicu, njenog 37-godišnjeg sina, svog nećaka, te 81-godišnju svekrvu svoje sestre.

Ubojstvo je, prema neslužbenim informacijama, izvršio tupim predmetom. Mediji pišu kako je tijela gotovo potpuno izmasakrirao. U obiteljskoj kući u kojoj su živjele žrtve, prema pisanju lokalnih medija, živio je i mlađi sin ubojičine sestre, ali on je jučer bio s djevojkom te se u trenutku ubojstva nije nalazio u kući.

Prema riječima susjeda, nakon stravičnog zločina ubojica je sjeo u obližnji kafić i popio kavu. Poslije toga nazvao je jednu susjedu, rekao joj što je učinio i dao se u bijeg prema sukošanskom polju. "Ubio sam ih, zovi policiju, napravio sam sranje", rekao je susjedi.

Tamo je oko 15 sati slučajni prolaznik koji je šetao psa pronašao njegovo tijelo. Objesio se.

Obitelj bila u svađama

Iako susjedi kažu da je riječ o mirnoj obitelji i mirnom čovjeku, naknadno se ispostavilo da su ipak imali nemalih obiteljskih problema pa bi se tu mogao tražiti motiv ubojstva.

"Izgledao je dobro, nije djelovao poremećeno, a kako je došlo do toga... Pa ja još sebi ne mogu doći", rekao je jedan od susjeda za Antenu Zadar.

"U šoku smo svi. Ne znam što bih vam rekla. Iako nije razgovarao sa sestrom, bili su dobra i mirna obitelj", kaže jedna susjeda.

Sestri isključio struju

Zadarski piše kako je Čedomir nekoliko mjeseci bio u mirovini kao bivši radnik Konstruktora. Živio je u obiteljskoj dvojnoj kući koju je dijelio s obitelji svoje sestre. Između njih je prije nekoliko godina došlo do nesuglasica, Čedomir je potraživao pravo na dio kuće svoje sestre u kojoj je 18 godina živjela s obitelji, no ona to njegovo pravo nije htjela priznati. Zbog toga su vođeni dugotrajni sudski postupci, a kulminacija se dogodila prošlog ljeta kad je obitelji Čedomirove sestre zadarska Elektra isključila struju.

Zadarska Elektra je, po nalogu Čedomira kao upisanog vlasnika dijela kuće gdje se nalazi elektro brojilo, 12. lipnja isključila struju kompletnom objektu čime je u mraku ostavila četveročlanu obitelj, uključujući i 80-godišnju teško bolesnu baku koja je nedavno imala operaciju na srcu.

Odmah idući dan, 60-godišnja žena je podigla tužbu zbog ometanja posjeda isključenjem električne energije u obiteljskom domu, u zgradi čiji je ona dugogodišnji suposjednik. Tražila je tada od suda da donese privremenu mjeru radi sprječavanja nasilja i nastanka nenadoknadive štete te zaštite zdravlja kojom će joj se omogućiti privremeni nesmetani suposjed nekretnine u kojoj živi, a koja uključuje i posjed priključka na električnu energiju.

No sudac je obavio očevid na licu mjesta u Sukošanu i utvrdio kako obitelj tamo živi zadnjih 18 godina i kako nema drugog doma te gotovo mjesec dana kasnije, 21. rujna, donio rješenje kojim se odbija zahtjev da se struja privremeno priključi. Tako je obitelj Čedomirove sestre živjela više od četiri mjeseca bez električne energije.

Pročitajte više