UHLJEBISTAN

Stotine HDZ-ovaca iz Karlovca krenule u Međugorje, pogledajte snimku

Foto/video: Pixsell/Kristina Stedul Fabac

IZ KARLOVCA je kasno sinoć za Međugorje krenulo 18 autobusa punih HDZ-ovaca. Kako javlja Kaportal, putem će im se pridružiti i ostale gradske organizacije te će se kretati u zajedničkom konvoju.

Vođa puta je karlovački župan Damir Jelić, koji je odlučio organizirati najmasovnije hodočašće u Međugorje, barem što se tiče sudionika iz Karlovca i Karlovačke županije. Jeliću su, inače, porezni obveznici nedavno platili luksuzni automobil vrijedan više od 300.000 kuna.

U Međugorju imaju na raspolaganju tridesetak hotela, motela i prenoćišta, a domaćini će ih počastiti večerom. Povratak HDZ-ovaca očekuje se u nedjelju u kasnim večernjim satima.

HDZ-ovci će tako pristojno popuniti i hercegovačke hotele i privatne smještaje, a s obzirom na toliko velik broj sudionika, za ovaj je pothvat sigurno bila potrebna i dobra logistička potpora.

Tko će to platiti?

Kaportal je lokalnom HDZ-u postavio pitanje tko će platiti hodočašće, na što su iz stranke dobili odgovor u kojem se tvrdi da će dio troškova platiti sami hodočasnici, dok će ostatak biti financiran iz članarina.

"Cijena hodočašća je prilagođena svakom ponaosob, a kretala se od 100 kuna na više, a ostatak iznosa je financiran od prikupljenih članarina kroz protekle godine. Što se tiče broja članova koji putuju na hodočašće, ne možemo reći točnu brojku jer u hodočašće nisu uključeni samo članovi", stoji u odgovoru iz HDZ-a.

Pročitajte više