Štrajk radnika Industrogradnje: "Potraživači sprečavaju dokapitalizaciju"

ONI koji žele razgrabiti ostatak kapitala Industrogradnje, panično pokušavaju spriječiti dokapitalizaciju te tvrtke, kazao je Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata. Iveković je to rekao tijekom prosvjeda koji se danas održao u Zagrebu ispred Ministarstva pravosuđa, Državnog odvjetništva i USKOK-a i na koji se odazvalo 40-ak radnika Industrogradnje.

Nezadovoljni radnici od navedenih institucija traže stvaranje uvjeta za dokapitalizaciju tvrtke i sprečavanje daljnjih malverzacija. Glavnog krivca vide u bivšem vlasniku Industrogradnje, Zvonimiru Matiću, koji je prije dvije godine prodao svoje dionice nakon što nije isplaćivao plaće i nakon što je se bavio malverzacijama i nezakonitim otpuštanjem radnika.

Kad se započelo s dokapitalizacijom, naglo su počele pristizati i prisilne naplate svih potraživanja te se na taj način ugrožava dovršetak dokapitalizacije i ugrožava egzistencija radnika tvrtke, istaknuo je Iveković i dodao kako se radnici tek ovih dana primili plaću za ožujak.

Ministrica pravosuđa, Ana Lovrin, obećala je prosvjednicima provođenje postupka za utvrđivanje nezakonitosti u postupanju pravosudnih tijela. Kao dokaze, radnici su dostavili primjere nekoliko sudskih predmeta vezanih za slučaj Industrogradnje. Za jedan takav slučaj spora s tvrtkom Hospimedica, Iveković smatra kako pravosudna tijela toj tvrtki pogoduju.

B.V.
Foto: Index

Pročitajte više