"Stranci su se u Poreču legionelom zarazili u dvorani, a ne u hotelima"

POVODOM novinskih napisa o tome kako su se strani državljani u Poreču zarazili legionelom, oglasili su se i iz Hotela i ljetovališta Valamar, u čijim su objektima bile smještene reprezentacije skupine D - Srbija, Danska, Norveška, Egipat, Saudijska Arabija i Brazil.

"U potpunosti odbacujemo navode srpskog Ministarstva zdravstva, koje su prenijeli mediji, o tome da je 14-orici srpskih navijača oboljelih od legionarske bolesti zajednički bio samo boravak na bazenu hotela Valamar Diamant. Naime, svi su oboljeli Srbi, kao i ostale oboljele osobe, boravili u gradskoj dvorani Žatika. U hotelu Valamar Diamant u Poreču bile su smještene sve rukometne reprezentacije skupine D, a ne navijači. Hotelski bazen su koristili u najvećoj mjeri gosti hotela, dakle rukometni reprezentativci. Nije zabilježeno da je ikoji igrač obolio od legionele", poručili su iz hotela.

"Kao što znate, preliminarni rezultati ispitivanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) pokazali su da je uzročnik legionele nedvojbeno u dvorani Žatika, a ne u hotelima. Isti preliminarni rezultati potvrdili su da porečki hoteli pa tako i Valamar Diamant nisu mjesto infekcije. Ponavljamo, u Valamaru provodimo najviše svjetske standarde kvalitete i održavanja te je minimalna vjerojatnost da su naši objekti na ikoji način povezani uz izvor ove infekcije", dodali su, napominjući kako informacije koje su izašle u javnost nanose neopravdanu šteta ugledu i poslovanju Valamarovih objekata u Poreču te porečkom i hrvatskom turizmu u cjelini.

I.M.
Foto: Croatia2009.com

Pročitajte više