Objavljena snimka napada na brata ministra BiH. "Ajde, dosta, prekidaj"

Screenshot: N1

N1 Srbija došao je u posjed snimke incidenta u naselju Medaković u Beogradu i objavio je dio snimke na kojoj se vide napadači u bijegu nakon što su pretukli Đorđa Mijatovića (37), koji je kasnije preminuo.

Podsjetimo, napad se dogodio jučer nešto iza 18 sati. Inače, grupa huligana koja je napala Đorđa Mijatovića, koji je neposredno nakon tog incidenta preminuo u Urgentnom centru u Beogradu, navodno mjesecima pravi probleme stanarima zgrada u naselju Medaković, a samo dan prije incidenta (u subotu) su lomili klupe i prijetili jednom građaninu koji ih je zamolio da to ne rade, piše N1.

On je slučaj odmah prijavio policiji koja je izašla na mjesto događaja, porazgovarala s grupom koja je pravila nered, ali ih nije, kako kažu stanari, legitimirala jer su maloljetni.

Sve zbog svađe oko lopte?

Kako je ranije danas rekao srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, preminuli čovjek, koji je brat ministra razvoja i poduzetništva i potpredsjednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića, izašao je kako bi porazgovarao s huliganima jer mu se sin žalio da su mu oteli loptu.

Dačić je u emisiji naveo da se utvrđuju okolnosti smrti i je li ona nastupila od posljedica napada, dodajući da su liječnici rekli da je Đorđe Mijatović imao i epileptične napade i dodatne bolesti, tako da će uzrok smrti utvrditi obdukcija. 

Međutim, odmah zatim su tabloidi, uključujući i Blic, objavili saznanja da je čovjek nakon incidenta pao i udario glavom o beton. "Kada je došao kući ispričao je supruzi da je sam pao nakon čega je dobio epi-napad", kaže izvor Blica.

Srpski MUP je objavio da su osumnjičene dvije osobe i da se za njima traga, kao i da je tijelo prevezeno na Institut za sudsku medicinu na obdukciju.  

Pročitajte više