Strancima za prodaju i najam 28 milijuna četvornih metara Hrvatske!

HRVATSKA će strancima što prodati, što dati u najam čak 28 milijuna četvornih metara građevinskog zemljišta, riječi su šefa Fonda za privatizaciju Vedrana Duvnjaka.

Zemljišta na tržištu vrijedna stotine milijuna dolara raštrkana su po cijeloj Hrvatskoj, uključujući i jadransku obalu, sve popularniju turističku odrednicu. Potez je uslijedio nakon što je Vlada objavila da će prodati manjinske udjele u državnim tvrtkama kako bi smanjila rastući proračunski deficit i pripremila se za zadnju rundu pregovora s Unijom. "Još uvijek odlučujemo koja će zemljišta biti prodana, a koja pak iznajmljena s pravom na građenje", izjavio je Duvnjak u intervjuu za Bloomberg.

Hrvatski fond za privatizaciju dogovara prodaju udjela ili cijele tvrtke

Javna ponuda, u kojoj će Vlada objaviti minimalne cijene, započet će, naveo je Duvnjak, "negdje u bliskoj budućnosti". "Dokumenti su spremni za prvu seriju od 30 lokacija, u iznosu od ukupno 110.000 četvornih metara procijenjene vrijednosti od 42 milijuna kuna (7,5 milijuna dolara)", rekao je Duvnjak.

Da bi se ispunili zahtjevi EU-a, Hrvatska se treba dodatno angažirati oko pravosuđa, poboljšati konkurenciju te pojednostaviti administraciju.

Pročitajte više