Strane agencije: Nova vlada želi povratak u ´90, a blagoslov za to dao je Tomislav Karamarko

Foto: FAH

POVRATAK Hrvatske u mračno doba fašizma s dolaskom nove vlasti nije promaknuo stranim agencijama, koje prenose kako su neke stvari koje pokušavaju progurati pojedini ministri slični praksama iz srednjeg vijeka.

Njemačka agencija DPA te austrijska agencija APA oštro su komentirale novu hrvatsku vladu. Izašao je i tekst pod naslovom "Umjetnici u borbi protiv marša u prošlost". U tekstu navode kako nova Vlada želi povratak '90-ih godina te kako zagovara kršćanske obitelji, domoljublje te Katoličku crkva kao nove vrijednosti.

Kontroverznog ministra kulture Zlatana Hasanbegovića opisali su kao povjesničara koji od javne televizije zahtijeva da prikazuje više domoljubnih filmova i filmova o ratu te čovjeka koji predlaže da se o Domovinskom ratu u školama uči samo u pozitivnom tonu. Pišu i Miji Crnoji, novom ministru branitelja, koji je "podignuo prašinu" najavom objave registra izdajnika hrvatskih nacionalnih interesa.

"Slično kao u srednjem vijeku u njemu bi se trebali naći oni koji se u ratu protiv Srba nisu pokazali dovoljno vjernima domovini", navele su agencije te naglasile kako je isto blagoslovio Tomislav Karamarko.

Spomenuli su i intendanta kazališta u Rijeci Olivera Frljića, koji je tražio da se prvo upiše u registar izdajnika. Navode i stranicu registar-izdajnika-org., koja je pokrenuta u nedjelju i u koju se upisalo najmanje sedam tisuća ljudi.

Na kraju teksta naveli su kako će civilne udruge uskoro možda i imati što slaviti, budući da je zatražena smjena ministra Mije Crnoje.

Pročitajte više