Strani turist prijetio majci s djetetom na plaži kod Pule

Foto: Čitatelj Indexa

INDEXU se javio čitatelj (podaci poznati redakciji) zgrožen jučerašnjim ponašanjem stranog turista na plaži kod Štinjana nedaleko od Pule.

Kako nam je kazao, na plaži je verbalno napadnuta njegova supruga koja bila na kupanju s djetetom od godinu i pol dana.

"U jednom trenutku do plaže dolazi čamac pun pijanih turista. Iz čamca se iskrcavaju preko stvari koje je moja supruga ostavila na plaži. To uključuje i psa koji također gazi preko stvari (inače cijela naša obitelj voli pse, da je pas slučajno prešao preko stvari nikome ništa, ali oni su svi zajedno namjerno samo hodali preko stvari). Supruga im govori da se maknu od njenih stvari, no oni je ignoriraju. 

Nakon toga pijani turist (naslovna fotografija, op. a) počinje s verbalnim napadima na nju. Moja supruga ga upozorava da će ga slikati i prijaviti policiji, na što on zauzima pozu za slike i policiji upućuje pozdrav. Moja supruga uzima stvari i dijete, ali on ide za njima, unosi joj se u lice i prijeti. Dijete plače, ali supruga ga uspijeva smiriti", ispričao nam je čitatelj koji je pozvao policiju nakon što ga je supruga obavijestila što se dogodilo.

"Bila je sva u užasu i panici", dodaje i priča nam dalje kako su ljudi na plaži sve gledali i nisu reagirali.

Policija je došla oko pola sata nakon poziva, a prema riječima našeg čitatelja i njegove supruge, bila je korektna. Dva svjedoka ispričala su im što se dogodilo i ostavila svoje podatke, kaže nam čitatelj dodajući da ne zna što se dalje događalo.

Policija: Nisu utvrđeni elementi prekršaja ni kaznenog djela, ali upozoreni su na ponašanje

Index je poslao upit istarskoj policiji vezan za incident koji se dogodio.

"Vezano za Vaš upit izvješćujemo Vas da je pulska policija 30. srpnja oko 20 sati zaprimila dojavu ženske osobe da na plaži Puntižela ima problema s osobama čiji je pas prešao preko njezinog ručnika.

Policijski službenici obavili su razgovor s dojaviteljicom, kao i troje državljana Švicarske kojom prilikom nisu utvrđeni elementi prekršaja ni kaznenog djela", rekli su nam u policiji.

Na dodatni upit jesu li turisti alkotestirani, dobivamo odgovor: "Provedenim izvidima nisu utvrđeni elementi prekršaja ni kaznenog djela, no sudionici događaja su upozoreni na ponašanje."

Kako smo ipak doznali, turisti, za koje naš čitatelj tvrdi da su smrdjeli po alkoholu, nisu bili alkotestirani.

Pokušali smo o postupcima policije dobiti više informacija, no iz PU istarske rekli su da više ništa ne mogu reći.

Pročitajte više