stranka hrvatskih branitelja predstavila izborni program na htv-u

Željko Galeković predstavio je večeras na HTVu izborne smjernice Stranke hrvatskih branitelja, ističući da se ta stranka zalaže za mirno rješavanje političkih i gospodarskih pitanja na principu dijaloga i zaštite interesa hrvatskih građana.

Stranka hrvatskih branitelja, kazao je Galeković, osuđuje javno vrijeđanje stranačkih i državnih čelnika, politiziranje, kao i da "stranke prisvajaju i manipuliraju udrugama proizašlim iz Domovinskog rata".

Ulaskom u Hrvatski sabor Stranka hrvatskih branitelja želi Hrvatsku "okrenuti blagostanju i političkoj stabilnosti".

Drže da se tranzicija i globalna demagogija nameće kao prijetnja građanima i hrvatskoj državi, u kojoj se političkim previranjima i borbom za vlast zapostavlja politička etika.

Ta stranka smatra da Hrvatska treba Europi, uz turizam, ponuditi i kvalitetno tržište sa strategijom razvoja i sigurnošću ulaganja.

Rad je temelj egzistencije svakog pojedinca i države, pa država treba građanima omogućiti pravo na rad, istaknuo je Galeković.

Stranka hrvatskih branitelja upozorava da su branitelji nakon povratka s ratišta postali kadrovski i tehnološki višak, a da je pogrešna ekonomska politika, uz niz zakonskih zapreka i samovolju nestručnih kadrova, onemogućila razvoj poduzetništva.

Galeković je rekao da je ta stranka nastala kao produkt nezadovoljstva, a smatra da potreba za boljitkom i stabilnošću zahtijeva "mlađu, ali zrelu i dokazanu političku alternativu".

Jedinstvena ratna generacija koja je žrtvom, radom i odricanjem dokazala domoljublje i bila nositelj i stvaratelj novije hrvatske povijesti, nadilazi desnu i lijevu ideološku orijentaciju, poručuju iz Stranke hrvatskih branitelja.

(Hina) mvr mć

Pročitajte više