Kraj drame u Dubrovniku: Hitna pomoć odvela na liječenje muškarca koji je prijetio plinskim bocama

Foto: Dubrovački dnevnik

DUBROVAČKA policija danas je oko 13 sati zaprimila dojavu o incidentu na području stare gradske jezgre. Oko 13:00 sati susjedi su se okupili u Boškovićevoj ulici jer je muškarac srednje dobi u ruci držao upaljač i plinsku bocu te je prijetio da će sve dići u zrak, doznaje Dubrovački dnevnik.

Susjedi su nakratko i evakuirani.

Iz PU dubrovačko-neretvanske odmah su objavili da se poduzimaju sve potrebne mjere te da će situaciju pokušati riješiti mirnim putem.

Mlađeg muškarca je, nakon pregovora s policijom, oko 18 sati odvezlo vozilo Hitne pomoći.

Na terenu sve službe

Na terenu su se tijekom dana nalazili vatrogasci, policija, pirotehničari, hitna pomoć te specijalci, koji su ušli u kuću kako bi pokušali situaciju dovesti pod kontrolu. Do incidenta je došlo u Žudioskoj ulici u povijesnoj jezgri.

Sedam vatrogasaca s dva vatrogasna vozila osiguravali su područje u popodnevnim satima.

Dubrovački dnevnik piše da je muškarac oko 13 sati stavio dvije plinske boce ispred vrata pa zaprijetio da će sve dići u zrak. Stanovnici dviju navedenih ulica su evakuirani, a neki od njih su su radili od jutros. Susjedi kažu da je muškarac inače miran i da nije radio slične incidente.

Tijekom dana je više ljudi pregovaralo s čovjekom. Vatrogasci su u popodnevnim satima unijeli sjekire i dva vatrogasna aparata u kuću te su pustili vodu.

Pročitajte više