Strava u Istri: Oteo čovjeka pa ga brutalno mlatio bejzbol palicom

Ilustracija: Pixsell/Dusko Jaramaz

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Puli donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 55-godišnjeg muškarca zbog otmice i brutalnog premlaćivanja muškarca.

Kako je objavilo Općinsko državno odvjetništvo, prije dva dana osumnjičenik je ispitan, a potom je doneseno rješenje o provođenju istrage zbog sumnje na niz kaznenih djela: protupravno oduzimanje slobode, prijetnje, iznude, teške tjelesne ozljede i neovlašteno slikovno snimanje.

U priopćenju se navodi kako postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 31. kolovoza 2018. u svojoj kući u blizini Kanfanara, u cilju da uplaši, ustraši i uznemiri oštećenika, neosnovano se imovinski okoristi, te da ga teško tjelesno ozlijedi, onesvijestio ga udarcem šalicom u glavu i zatim vezao "lisicama".

Mlatio ga bejzbol palicom po glavi i tražio 10.000 eura

Kad je oštećenik došao k svijesti, osnovano se sumnja da ga je okrivljenik udario bejzbol palicom po glavi i time ga ponovno onesvijestio, a nakon što je oštećenik došao k svijesti, udario ga je šakom i odvukao izvan kuće gdje ga je nastavio udarati bejzbol palicom uz prijetnje smrću te zatražio isplatu deset tisuća eura.

Nakon toga je pustio oštećenika, no mobitelom ga je, zajedno s još jednom osobom, slikao tijekom opisanog postupanja. Osnovano se sumnja i da je od 31. kolovoza 2018. do 5. listopada 2018. putem drugih osoba prijetio oštećeniku, kao i da je 5. listopada 2018. putem druge osobe prijetio oštećeniku, a ujedno i toj osobi prijetio smrću. Oštećenik mu nije isplatio traženi novac nego je o svemu izvijestio policiju.

Državno odvjetništvo je protiv okrivljenika zatražilo određivanje istražnog zatvora, a sudac istrage je to prihvatio.

Pročitajte više