Ubojstvo u New Yorku: U liftu zapalio stariju ženu i ostavio je da umre u agoniji

NESRETNU Amerikanku je napadač u liftu polio sa zapaljivom tekućinom te je zapalio i ostavio da umre.

Neidentificirani napadač, navodno je bivši dečko ubijene, je čekao 64-godišnju Dolores Gillespie ispred lifta u Brooklynu. Ženu je čekao kada se vraćala kući iz trgovine. Užasan napad je trajao oko minute te su ga uhvatile nadzorne kamere, piše Daily Mail.

Ostavio ženu da umre u agoniji


Dolores se tijekom napada okrenula od napadača i kleknula kako bi se pokušala zaštititi. No muškarac, koji se opremio zaštitnom maskom, poprskao ju je ravno u lice, po glavi i po tijelu kada se povukla na kraj dizala. Tada je upaljačem zapalio list u boci, pričekao par sekunda prije nego je zapalio ženu i bacio bocu u dizalo.

Napadač je pobjegao i ostavio ženu da umre u agoniji. Susjedi su rekli da je Gillespie bila duševna bolesnica. Žena je na licu mjesta proglašena mrtvom. "Nikada nisam vidio ništa ovakvo, a ovaj posao radim dugo", kazao je jedan od detektiva New York Postu. Policija napadača traži po bolnicama, jer izgleda da je tijekom napada opekao lice i ruke. Jedan od susjeda je rekao da je žena vrištala prije nego je dim počeo puniti hodnik zgrade. Još pet ljudi je lakše ozlijeđeno u požaru.

Pročitajte više